Шампионките на двойки от “Асарел България Оупън“ през 2017 година

...
Шампионките на двойки от “Асарел България Оупън“ през 2017 година
Коментари Харесай

Касуми Ишикауа и Мима Ито готови да защитават титлата си от Панагюрище

Шампионките на двойки от “Асарел България Оупън “ през 2017 година Касуми Ишикауа и Мима Ито от Япония започнаха отбраната на купата си на шампионата в Панагюрише, който е един от 12-те от най-престижната веригата в тениса на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour и е с награден фонд 160 000 $. В първия кръг те преодоляха румънките Елизабета Самара и Бернадет Сьоч с 3:1 гейма в зала “Арена Асарел “ и се класираха на четвъртфинал.

Носителката на три трофеи от надпреварата в България Касуми Ишикауа, която е международна шампионка на смесени двойки от Дюселдорф 2017 и е носителка на сребърен и бронзов олимпийски орден с тима на Япония, сега е четвърта в международната класация.

“Всяка година очаквам с неспокойствие да дойда в България. Много ми харесва тук. И градът (Панагюрище) е превъзходен. За нас, японците, страната ви е синоним на киселото мляко. Пробвах тукашното и доста ми хареса “, призна 25-годишната левичарка от град Ямагучи.

Водачката в схемата Ишикауа не счита, че ще бъде елементарно да завоюва за трети път купата на единично тази година. Причината е присъединяване на олимпийската шампионка Динг Нинг. Но все пак не отписва възможностите си за триумф.
Партньорката Мима Ито влезе в тениса на маса като дете знамение. В момента тя е на 17 години и е №6 в ранглистата, а на двойки е лидерка в класацията за август, само че дружно със сънародничката си Хина Хаята.

“Искам да печеля всяко едно съревнование, в което вземам участие. Но сега мисля единствено за първите си срещи в Панагюрище. Тази година ще бъде изключително мъчно, тъй като има доста мощни китайски тенисистки. Но сигурно ще се боря за купата “, съобщи бронзовата медалистка отборно от Рио де Жанейро Ито.

Тя чака с неспокойствие Олимпийските игри в Токио през 2020 година. ”Много съм щастлива, че Игрите ще бъдат в родината ми. Надявам се да съумея да печеля медали в самостоятелния шампионат и с тима на Япония “, добави Ито.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР