Шампионката за 2016 година Гарбине Мугуруса се класира за четвъртия

...
Шампионката за 2016 година Гарбине Мугуруса се класира за четвъртия
Коментари Харесай

Мугуруса и Слоун Стивънс се класираха за четвъртия кръг на Ролан Гарос

Шампионката за 2016 година Гарбине Мугуруса се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис. Испанката затвърди положителната си форма с победа с 6:3, 6:3 над деветата в схемата Елина Свитолина от Украйна.

Срещата се разви много необичайно, защото в първия сет единствено един единствен гейм приключи без пробив. Той бе осмият, в който Мугуруса задържа подаването си и поведе с 5:3, след което осъществя петия си пробив, с цел да завоюва с 6:3.

Във втория сет Свитолина първа нанесе удар и поведе с 3:2, само че единствено активизира съперничката и, която завоюва идващите четири гейма, с цел да затвори мача.

На осминафиналите Мугуруса ще играе с американката Слоун Стивънс, която се класира много по-трудно за идващия стадий. Стивънс победи с 6:3, 5:7, 6:4 словенката Полона Херцог след повече от 2 часа и половина игра.

Стивънс можеше да не си отваря такива проблеми, в случай че бе съумяла да осъществя някой от четирите си сетбола на собствен сервис при 5:4 във втория сет. Американката пропусна опциите си и даде късмет на опитната си съперничка да изравни.

В третия сет Стивънс поведе с 4:0 гейма и се виждаше последна победителка, само че Херцог върна един от пробивите и понижи до 4:3. В последна сметка обаче до нов поврат не се стигна.

За място на четвъртфиналите ще играе и хърватката Дона Векич, която завоюва ненадейно елементарно с 6:4, 6:1 против Белинда Бенчич от Швейцария. Следващата съперничка на Векич ще бъде победителката от мача сред британката Йохана Конта и словачката Виктория Кузмова.

Естонката Кая Канепи също продължава напред след поврат от 4:6, 6:3, 6:0 против рускинята Вероника Кудерметова. На осминафиналите тя ще срещне хърватката Петра Мартич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР