Шампионката в турнира от Големия шлем Ролан Гарос от миналата

Шампионката в турнира от Големия шлем Ролан Гарос от миналата ...

Детронираната Халеп: Анисимова е бърза и агресивна.


Шампионката в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" от миналата година и лидер в световната ранглиса Симона Халеп призна, че закономерно е загубила от американката Аманда Анисимова в 1/4-финалите на тазгодишната надпревара.
Явлението Аманда Анисимова: дъщеря на руски емигранти, които нямат нищо общо с тениса
Тийнейджърката се наложи с 6:2, 6:4. След поражението си, румънката не спести похвалите си по адрес на 17-годишната Анисимова.

"Очаквах тежък мач, защото тя играе добре и заслужава този резултат. Не правех това, което трябваше да направя. Имах големи амбиции и не беше възможно да се отпусна. Смятам, че Анисимова има шанс да стигне до края.

Тя играе бързо, агресивно, добре вижда полето. Тя оказва натиск, прави дълги разигравания. Не е лесно да се адаптираш към това. В бъдеще тя ще добави още. Разбира се, аз съм разочарована от това поражение.

Но аз поддържам позитивна нагласа. Турнирът накара да си направя много изводи. Сега ще се подготвя спокойно за сезона на трева.

Анисимова заслужава похвала - тя направи добър, голям мач. Усещах, че играя добре, но очакванията ми бяха твърде големи днес. Не успях да издържа на напрежението и да покажа най-добрата си игра", каза Халеп.

Източник: offnews.bg