Шампионката в гигантския слалом от Пьонгчанг 2018 Михаела Шифрин беше

...
Шампионката в гигантския слалом от Пьонгчанг 2018 Михаела Шифрин беше
Коментари Харесай

Шифрин: Вторият манш бе луд, рискувах максимално

Шампионката в гигантския слалом от Пьонгчанг 2018 Михаела Шифрин беше на върха на щастието след спечелването на втората си олимпийска купа. Фаворитката от Съединени американски щати оправда упованията, въпреки че по думите ѝ триумфът не пристигнал по никакъв начин елементарно.

"Вторият манш беше вманиачен. Рискувах оптимално, дадох всичко от себе си. Страхотно е ", възкликна Шифрин. "Заради забавянето в програмата най-важното беше да запазиш успокоение, да не се поддадеш на напрежението. Имахме спомагателни дни и в тях упражнявах доста крепко. С всеки ден се усещах по-добре. Увереността ми нарастваше, а формата ми се подобряваше. На старта през днешния ден изобщо не бях нервна. Исках просто да дам най-хубавото от себе си и да видя какво ще стане. След първия манш, в който бях втора, си споделих, че нищо не е свършило и има още едно втурване, в което би трябвало да бъда оптимално бърза. Получи се и съм доста щастлива ", добави американката.

Поздравилата се със сребърния орден Рагнхилд Мовинкел (Норвегия) съобщи: "Невероятно е. Просто извънредно. Момчетата в спускането по-рано през днешния ден (Аксел Лунд Свиндал и Киетил Янсруд) взеха злато и сребро, а аз триумф да ги вървя след и също да се кача на подиума. Дадох най-хубавото от себе си и завоювах сребро, просто нямам думи. Надявам се да спечелим още оценки в идващите надпревари ".

Бронзовият орден в дисциплината остана за Федерика Бриньоне от Италия. "Бях доста нервна. Опитах да карам допустимо най-добре. Второто ми втурване не беше съвършени, само че просто се молех времето ми да е мощно и да бъда допустимо на първо време, когато финиширам. Видях, че изоставам на 7 стотни зад Мовинкел и си помислих, че ще изпусна медала. Много скърбя за Мануела (Мьолг, която водеше след първия манш, само че остана осма в крайното класиране), тъй като сме доста положителни приятелки ", разяснява Бриньоне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР