Шампионката през 2015 година Симона Халеп (Румъния) се класира за

...
Шампионката през 2015 година Симона Халеп (Румъния) се класира за
Коментари Харесай

Халеп стигна 1/2-финалите в Индиън Уелс

Шампионката през 2015 година Симона Халеп (Румъния) се класира за полуфиналите на мощния шампионат по тенис в Индиън Уелс (САЩ).

Водачката в схемата Халеп отстрани хърватката Петра Мартич с 6:4, 6:7(5), 6:3 за 2:23 часа и доближава до полуфинали за трети път в кариерата си.

26-годишната Халеп взе подаването на съперничката си още в първия гейм на мача и този пробив и беше задоволителен, с цел да завоюва първия сет.

Във втората част Мартич поведе с 5:2, само че румънката изравни. В последния тайбрек хърватката завоюва със 7:5 точки и взе втория сет.

В решителната трета част Халеп губеше с 1:3, само че със серия от пет предни гейма стигна до крайния триумф в дуела, който се игра при много неблагоприятелни условия и мощен вятър.

"Вятърът беше много мощен. Беше мъчно за игра, тъй като топката летеше в разнообразни направления. Не си припомням усъвършенства условия да е имало в последните години ", сподели Халеп.

За полуфиналите се класира и 20-годишната Наоми Осака (Япония), която победи петата сложена Каролина Плишкова (Чехия) с 6:2, 6:3 за 78 минути.

Осака доближава до тази фаза на шампионата за първи път в кариерата си, а за място на финала тя ще играе против Симона Хапел./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР