Шампионката от Уимбълдън през 2013 г. Марион Бартоли заяви, че

...
Шампионката от Уимбълдън през 2013 г. Марион Бартоли заяви, че
Коментари Харесай

След четири години извън корта Марион Бартоли се завръща в тениса

Шампионката от " Уимбълдън " през 2013 година Марион Бартоли съобщи, че се завръща в професионалния тенис. Информацията за решението ѝ идва също толкоз изненадващо, колкото беше и отдръпването ѝ преди повече от четири години.

" Щастлива съм да разглася завръщането си в професионалния тенис идната година. Очаквам да ви видя още веднъж на мачовете си и да споделя невероятни страсти с вас ", съобщи Бартоли в послание към феновете си.

През юли 2013 година французойката реализира най-големия триумф в кариерата си и победи на " Уимбълдън " след безапелационна победа против Сабине Лисицки. Месец по-късно ненадейно тя разгласи, че тялото ѝ не устоя на натоварването и стопира с тениса.



" Тялото ми в действителност стартира да се разпада и успявах да не преставам напред само с цената на доста болки. Така беше и на " Уимбълдън ". Боли ме на всички места 45 минути от всеки час. Занимавам се с това прекомерно дълго. Ако желая да запазя тялото си, не мога да го върша повече ", сподели тя през лятото на 2013 година

По-късно в изявление разгласи, че страда от вирус и че се бои за живота си. Зарди здравословните си проблеми тя отслабна с 30 кг.

" Ще бъде огромно предизвикателство. Все още ми следва дълга подготовка, само че се надявам да съм подготвена за март за шампионата в Маями ", сподели 33-годишната Бартоли.

" Наистина чакам да се завърна на корта пред вас и да усетя поддръжката ви. Особено в Париж на " Ролан Гарос ", в моята татковина, само че също за " Фед къп " и на " Уимбълдън ". Нямам самообладание ", добави тя.

Най-предното класиране на Бартоли в международната класация е седмото място от 2012 година Французойката завоюва осем трофеи от WTA, като в кариерата си има още един край от " Уимбълдън " през 2007 година и полуфинал в " Ролан Гарос " от 2011 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР