Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Наоми Осака

...
Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Наоми Осака
Коментари Харесай

Осака и Плишкова ще играят за титлата в Токио

Шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис Наоми Осака и някогашната лидерка в международната класация Каролина Плишкова ще играят във финала на шампионата " Пан Пасифик Оупън " в Токио. В полуфиналите поставената под номер 3 японка се наложи с 6:2, 6:3 над италианката Камила Джорджи, до момента в който Плишкова победи хърватката Донна Векич с 6:2, 4:6, 6:3.

За 20-годишната Осака това бе десети следващ триумф, като той пристигна за едвам 72 минути игра. Голяма помощ на японката оказа и слабият сервис на Джорджи, която позволи цели осем двойни неточности в мача.
От началото на шампионата Осака, която през предходната година отстъпи във финала, не е изгубила сет и е била пробита единствено един път.
Naomi Osaka progressed to the semi-finals of the Pan Pacific Open in Tokyo after beating Barbora Strycova in straight sets https://t.co/vDe0CHEFWa pic.twitter.com/E9G14PDpJB
— Sky Sports Tennis (@SkySportsTennis) September 21, 2018 Доста по-сложен бе пътят към финала за Плишкова, която се нуждаеше от над два часа, с цел да се оправи с мощния сервис на Векич. Мачът стартира чудесно за чехкинята, която завоюва първия сет за по-малко от половин час, с помощта на два ранни пробива, само че по-късно загуби темп, което разреши на Векич да изравни резултата в сетовете. В решителната част на дуела обаче Плишкова още веднъж събра сили и съумя да се калсира за финала в неделя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР