Шампионката от миналогодишното издание на Откритото първенство на Франция по

...
Шампионката от миналогодишното издание на Откритото първенство на Франция по
Коментари Харесай

Шампионката на Ролан Гарос загуби от тийнейджърка още в първия кръг на турнира

Шампионката от миналогодишното издание на Откритото състезание на Франция по тенис - Барбора Крейчикова, отпадна още след първия си мач на " Ролан Гарос ".

Чехкинта позволи обарт против тийнейджърката Диан Пари пс 6-1, 2-6, 3-6. 19-годишната французойка, която е някогашна №1 при девойките, изглеждаше обречена при започване на втория сет. Тя изоставаше с 0:2 гейма, откакто към този момент бе изгубила и първия сет, само че Пари влезе в серия от шест следващи гейма, с цел да изравни резултата.

Крейчикова, която през 2021 година взе купите и на сингъл, и на двойки на " Ролан Гарос ", стартира по-добре третия сет, в който още веднъж поведе с 2-0 гейма. Пари, №97 в ранглистата на УТА, обаче отхвърли да се съобщи и бързо изравни за 2-2.

Ключовият миг в срещата пристигна при 4-3 и 40:30 в интерес на Пари. Тогава на собствен сервис Крейчикова стигна до топка от воле при мрежата, само че я изпрати доста надалеч в навън и Пари поведе с 5-3.

Последният късмет пред чехкинята, която е втора в ранглистата, се откри в деветия гейм, в който тя поведе с 30:0, само че четири следващи точки донесоха първата победа на Пари над тенисистка от топ 10 в нейната кариера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР