Шампионката на “Уимбълдън 2022 Елена Рибакина се изправя срещу непобедената

...
Шампионката на “Уимбълдън 2022 Елена Рибакина се изправя срещу непобедената
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Арина Сабаленка - Елена Рибакина

Шампионката на “Уимбълдън ” 2022 Елена Рибакина се изправя против непобедената в 10 мача тази година Арина Сабаленка в женския край на Australian Open.

Двубоят ще стартира в 10:30 часа.

Рибакина сигурно има качествата да стигне до последната фаза на шампионат от “Шлема ”, само че не беше печелила поредни мачове в седем от десетте съревнования, в които взе участие след триумфа си на “свещената трева ” в Лондон.

Рускинята, състезаваща се за Казахстан, отстрани международната номер 1 Ига Швьонтек и някогашната шампионка на “Ролан Гарос ” Альона Остапенко по пътя си към финала. Единственият изгубен сет в Australian Open от нея пък е от Даниел Колинс.

Сабаленка като че ли най-сетне е подготвена за величието, което експертите ѝ вещаеха от дълго време и от дълго време чакаха да реализира. Тя най-сетне завоюва полуфинал в “Големия шлем ” от четвъртия опит, а особено в Австралия не беше прекосявала четвърти кръг до момента.

Беларускинята се любува на най-силния старт на година в кариерата си с 10 победи от 10 мача, включващи и купа в Аделаида. Само още две тенисистки през този век са започвали толкоз сполучливо акция - Ана Смашнова през 2002 година и Агниешка Радванска през 2013-та.

Сабаленка е с 11 победи и 8 загуби на финали, в това число 4-1 в категория WTA 1000 или по-висока. Поражението ѝ е на Финалите на WTA в края на предходната година от Каролин Гарсия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР