Шампионката на България Александра Фейгин завърши на 26-о място при

...
Шампионката на България Александра Фейгин завърши на 26-о място при
Коментари Харесай

Александра Фейгин остана 26-а на СП по фигурно пързаляне в Монреал

Шампионката на България Александра Фейгин приключи на 26-о място при дамите на Световното състезание по фигурно пързаляне в Монреал (Канада).

Българката остана на 0.48 точки от място във волната стратегия, за която се класират първите 24. Фейгин беше оценена с 53.33 точки, от които 28.29 за механически детайли и 25.04 за съставни елементи на програмата. Тя имаше една единствена дребна неточност след приземяването на двоен аксел, както и високи равнища на компликация на техническите детайли отвън скоковете. Така Фейгин остана 26-а и единствено на 0.48 от резултата 53.81 точки, с който представителката на Естония Натали Лангербаур влезе във финала.

Двукратната медалистка от шампионати на планетата и европейска шампионка Луна Хендрикс (Белгия) поведе след първото осъществяване, следвана от американката Изабеу Левито и международната вицешампионка от предходната година Хе-ин Ли (Република Корея). Защитаващата купата си и двукратна номер 1 в света Каори Сакамото (Япония) е четвърта за момента.

Хендрикс извърши композиция от троен флип-двоен дебелак, двоен аксел и троен луц и получи персонална оценка от 76.98 точки.

" Доста ми е тежко, тъй като имам травма на тазобедрена става и трябваше да направя промени в тренировките си. Бях лимитирана в заниманията, само че мисля, че се оправих с това по образован метод и съумях да дан най-хубавото от себе си ", сподели Хендрикс на конференцията след надпреварата.

Левито има 73.73 точки, а корейката Ли получи 73.55 точки, откакто извърши три тройки скока и двоен аксел.

Сакамото беше несигурна на тройния луц, макар направи комбинацията троен флип-троен дебелак. Тя трябваше да се задоволи със 73.29 точки, само че по-малко от една точка разделя фигуристите, класирани от второ до четвърто място. Тя е на малко повече от три точки до първата позиция, тъй че олимпийската бронзова медалистка ще се бори за подиума и купата във волната стратегия в петък.

" Искам да бъда трикратна международна шампионка, желая да запазя концентрацията, който имам сега, и да покажа най-хубавото показване при идващото си излизане на леда ", разяснява японката.

В конкуренцията стартираха 35 фигуристки. Волната стратегия на дамите стартира тъкмо в среднощ в петък против събота.

Световното състезание в Монреал продължава довечера с късата стратегия при мъжете и волната при спортните двойки. Българинът Александър Златков е с четвърти стартов номер, а надпреварата ще стартира в 17.10 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР