Шампионката на България Александра Фейгин се класира за волната програма

...
Шампионката на България Александра Фейгин се класира за волната програма
Коментари Харесай

Александра Фейгин се класира за волната програма

Шампионката на България Александра Фейгин се класира за волната стратегия при дамите на европейското състезание по фигурно пързаляне в Грац (Австрия).

17-годишната Фейгин зае 18-о място в късата стратегия с оценка от 53.87 точки (28.81 точки за механически детайли и 25.06 точки за съставни елементи на програмата).

Фейгин, която предходната година приключи на 11-о място на шампионата на Европа, беше съществено ощетена от съдиите. Тя извърши всичките си скокове - композиция от два тройни тулупа, троен ритбергер и двоен аксел, както и наложителните стъпки и пируети. Съдиите обаче й дадоха второ равнище на стъпките вместо четвърто и понижиха техническата стойност на тройния ритбергер.

България няма и арбитър при дамите на европейското състезание.

Три рускини заеха първите три места в кратната стратегия. Альона Косторная е отпред в класирането с 84.92 точки. На второ и трето място са надлежно 15-годишните Анна Щербакова със 77.95 точки и Александра Трусова със 74.95 точки.

Изненадващо двукратната международна шампионка за девойки Трусова позволи неточност в късата си стратегия. тя трябваше да извърши троен аксел при започване на програмата си, само че направи единствено двоен.
" Не зная какво се случи с аксела. Двоен аксел е елементарен скок, аз просто постоянно желая да е троен. Ако не извършвам комплицирани детайли, аз върша неточности на простите, както се случи през днешния ден ", сподели Трусова след надпреварата.

По-късно през днешния ден е волната стратегия при спортните двойки без българско присъединяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР