Шампионката на България Александра Фейгин дебютира с рекорд за страната

...
Шампионката на България Александра Фейгин дебютира с рекорд за страната
Коментари Харесай

Александра Фейгин дебютира с рекорд за България на европейското по фигурно пързаляне

 Евгени Плюшченко – кралят на фигурното пързаляне
Шампионката на България Александра Фейгин дебютира с връх за страната ни на европейско състезание по фигурно пързаляне. На континенталния конгрес в беларуската столица Минск Фейгин, която преди месец навърши 16 години, зае 11-о място в крайното класиране.

Българката, която беше девета след късата стратегия, зае 11-а позиция във волната. Това е най-хубавото класиране на българка при дамите на европейско състезание в историята.

След по-малко от две седмици Александра Фейгин ще взе участие на шампионата " София трофи ", а до края на сезона й следва да започва на международното юношеско състезание и на международния шампионат за мъже и дами през месец март.

Състезанието беше извънредно оспорвано, а посочената за любимка за купата - олимпийската и европейска шампионка Алина Загитова от Русия, претърпя неуспех за стандартите си.

Тя беше водач след късата стратегия, само че направи доста неточности във волната, измежду които и рухване, което я остави на втора позиция в крайното класиране със 198.34 точки.

Европейска шампионка стана дебютантката София Самодурова. Възпитаничката на именития съветски треньор Алексей Мишин показа страхотна волна стратегия и получи оценка от 140.96 точки, с което събра 213.84 точки. Самодурова беше втора след Загитова след първото осъществяване, само че взе купата с голямо преимущество.
Трета се подреди финландката Вивека Линдфорд със общ брой от 194.40 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР