Шампионите при конструкторите във Формула 1 Мерцедес ще използват черни

...
Шампионите при конструкторите във Формула 1 Мерцедес ще използват черни
Коментари Харесай

Мерцедес във Формула 1 ще използва черни болиди в подкрепа на борбата срещу расизма

Шампионите при конструкторите във Формула 1 Мерцедес ще употребяват черни коли за сезон 2020 в понеделник като част от публичното заричане за в допълнение възстановяване разнообразието в отбора и света на автомобилните спортове.

Мерцедес обичайно се състезава в сребърни цветове по време на престоя си във Ф1, само че ще премине на черно.

Тимът разкри, че придвижването Black Lives Matter е „ светнала сигналната лампа за това какъв брой нужни са нови ограничения и дейности в битката против расизма и всевъзможни други форми на дискриминация “.

Новият образ на болидите ще бъде публично показан, когато международният първенец от Англия Люис Хамилтън и финландският му съотборник Валтери Ботас вземат участие в откриващото за сезона съревнование в Австрия тази неделя.

„ Расизмът и дискриминирането нямат място в нашето общество, спорт и отбор – този принцип лежи в ядрото на Мерцедес. Но верните визии и правила не са задоволителни, когато не изразим гласно позицията си. Искаме да използваме гласа си и нашата световна платформа, с цел да приказваме за уважението и равенството, и „ сребърната стрела “ ще кара в черно за целия сезон 2020, с цел да покажем отдадеността си към по-голямото многообразие в нашия тим и спорт “, сподели шефът на Мерцедес Тото Волф в свое изказване.

Мерцедес показа, че единствено 3% от техния работещ личен състав се разпознава като принадлежащ към етническо малцинство, до момента в който едвам 12% са дами. Отборът възнамерява основаването на стратегия за многообразие преди края на сезона, с цел да усъвършенства цифрите и да окуражи хората от по-нископредставителните групи във Формула 1.

„ Важно е да оползотворим тази опция и да я използваме с цел да образоваме себе си, без значение дали сме лице, марка или компания, с цел да създадем значими промени, когато приказваме за гарантирането на тъждество “, сподели Хамилтън.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР