Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) се класира на полуфинали за

...
Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) се класира на полуфинали за
Коментари Харесай

Шампионите от Нефтохимик се затрудниха срещу Марек, но са на полуфинали за Купата

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) се класира на полуфинали за Купата на България, откакто победиха Марек Юнион-Ивкони с 3:0 (25:9, 29:27, 25:22) в 1/4-финален конфликт, изигран в зала " Младост " в морскияград.

Така бургазлии ще играят на полуфиналите за трофея против спечелилия от дуела Дунав - Добруджа 07, който ще се изиграе малко по-късно.
Първата част стартира стремително за бургазлии - 8:0. Дупничани прекъснаха серията на противника, само че не съумяха да създадат повече. В идващите минути първенците продължиха възходящата си линия. Волейболистите на Виктор Карагьозов имаха краткотрайни проблясъци, само че те бяха незадоволителни. При 20:7 Петър Христосков бе сменен от Илиян Преспов. Смяната не даде резултат и дупнишкият отбор остана на 9 точки. Нефтохимик поведе без проблем в резултата, като основни детайли бяха сервисът и доста по-високата успеваемост в офанзива.
Играчите на Марек стартираха мощно в идващия гейм, като ситуацията се резервира до 8:6. Неразбирателство посред им разреши бургазлии да изравнят. В идващите минути борбата бе за всяка точка, двата отбора си оспорваха водачеството. Дупничани още веднъж поведоха, само че противникът не остана безразличен. Играта на нерви продължи - нито един от двата отбора не резервира темпото си. Началният удар на домакините проработи по-добре и те оформиха преднина от две точки. Бавно, само че несъмнено Нефтохимик стигна до триумфа, макар мощния отпор на Марек, който разколеба посрещането им в основните моменти. Двата тима продължиха да се тормозят със сервиси и блокади, видяхме страхотни разигравания. Нефтохимик стигна до триумфа след пет геймбола.

Третата част потегли с преднина за гостите, само че противникът още веднъж съумя да излезе от обстановката. Битката продължи на цялостни обороти, с замяна на точки. Дупничани съумяха да пречупят съперника и да поведат с две точки. Нефтохимик съумя да вкара още веднъж конспирация и да нажежи атмосферата. Последваха още сходни обстановки, само че в последните минути бургаският отбор още веднъж съумя да вземе превес. Състезателите на Марек пробваха да се върнат в играта, като се приближиха до съперника, само че не се случи нищо повече. Шампионите записаха чиста победа и си осигуриха място на полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР