Шампиони сме по заработени часове в рамките на Европейския съюз

...
Шампиони сме по заработени часове в рамките на Европейския съюз
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Работодателите заобикалят правилата, за да не плащат извънреден труд

" Шампиони сме по заработени часове в границите на Европейския съюз за една година. Не настоявам, че сме най-трудолюбиви, само че работим най-вече. Това най-често се случва по насила, а не по избор. " Това съобщи в изявление за bTV президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в коментар за данните, съгласно които българите и гърците работят най-вече в Европейски Съюз. Според статистиката делът на изключителния труд у нас също е максимален.
" Ние превърнахме сумираното пресмятане на работното време от изключени в предписание, което не е добре ", сподели още Манолов.
" Извън това специфичен ексклузивен труд е този през събота и неделя и още по-специален - на национални празници. Единият се заплаща с 50% повече, а другият - два пъти по-високо ", разясни президентът на КТ " Подкрепа ".
По думите му обаче в България разпоредбите се заобикалят заради нежеланието на работодателите да заплащат изключителния труд.
Според него би трябвало да се ограничи размерът на сумираното пресмятане на работното време и всичко над това да се доплаща като ексклузивен труд, както е редът.
Димитър Манолов е на мнение, че трудът у нас не се цени и е най-евтиният запас. Той добави още, че не се почита и нощният труд, който е най-вредният за здравето и обществения живот на работещите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР