Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални

...
Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални
Коментари Харесай

"Шампиони под карантина": Скъпа, тренирам с децата

" Шампиони под карантина ". Това е ориста през днешния ден на всички професионални спортисти. Изолирани вкъщи, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи напътствията за обществено разграничаване в битката с ковид, те не се предават. Напротив. Техните зали, игрища, басейни и писти пустеят, само че домовете им се трансформират във все по-колоритни подготвителни площадки.

Днес в рубриката ще проверим по какъв начин се оправя в отдалечен Катар волейболистът Валентин Братоев.



Изолирано сред стените на жилището си в Доха, на 4000 километра от вкъщи, фамилията на Валентин Братоев ни придвижва на една домашна, изобретателна подготовка, изпълнена с доста нетрадиционни извършения и гласовит детски смях. За физиката на волейболиста се грижат цели двама помощници: 5-годишната Матея и 2-годишният Борис. Заниманието на Братоев, на което ни направиха очевидци, е най-вече за крайници.

" Последната серия клекове включва всички вероятни тежести – колкото повече деца има, толкоз по-добре. ", споделя волейболистът.

Професионалните спортисти нямат опция да упражняват на цялостни обороти, което сигурно се отразява освен на физиката, само че и на душeвността им. В такива моменти обаче най-ясно си личи изобретателността на един състезател. В задача с нараснала мъчно се трансформира тогава, когато имаш и две деца.

Поради тази причина, баща Валентин сменя ролята и се трансформира и в треньор. А българската национална мъдрост – " Кръвта вода не става “ важи в цялостна мощ за децата на волейболиста, които се оправят чудесно с предоставените извършения.

Независимо от обществената изолираност, за един волейболист е значимо да не „ изгуби възприятие “ към топката. Затова и заниманието на семейство Братоеви не минава и без спонтанен домакински волейбол. В края му Валентин и неговата дъщеричка споделят: " Това са част от упражненията, които аз и моето семейство използваме, с цел да се поддържаме във форма, до момента в който сме си у дома. Останете си у дома! "

След изтощителната подготовка, идва ред и на обичаното занятие за дребните герои – игра в банята или пикник… в хола. За край, да не забравяме и индивида зад камерата, мотор в фамилията, брачната половинка на Валентин Братоев или просто… мама Радостина.

До този миг в Катар има регистрирани 1604 случая на ковид. Съвсем скоро Валентин Братоев и фамилията му ще бъдат още веднъж на родна земя, а откакто се приберат в България им предстоят наложителните 14 дни на изолираност.

bTV приканва: останете си у дома!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР