Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални

...
Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални
Коментари Харесай

Шампиони под карантина: Книги и креативни тренировки спасяват Калейн от еднообразието

" Шампиони под карантина ". Това е ориста през днешния ден на всички професионални спортисти. Изолирани вкъщи, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи напътствията за обществено разграничаване в битката с ковид, те не се предават. Напротив. Техните зали, игрища, басейни и писти пустеят, само че домовете им се трансформират във все по-колоритни подготвителни площадки.

Днес ви срещаме с гимнастичката Боряна Калейн.

Тя е една от най-артистичните гимнастички. Съчетанията й преливат от страсти. Зад всяка комбинация се крие история. Често пъти въодушевена от книгите.

Боряна Калейн е известна освен с медалите и триумфите си на интернационалната сцена, само че и с това, че обожава да чете книги. Чете, до момента в който пътува към залата. Чете по време на обедната отмора, по време на масаж, до момента в който се храни. Чете, до момента в който върви по улицата. Признава, че от време на време треньорките й се карат, че може да се спъне, до момента в който се е унесла в следващия вълнуващ роман.

Че Калейн обича книгите си проличава освен от изрече и ерудицията й, само че и от играта й на килима. Съчетанията й са вълнуващ микс от комплицирани детайли, страсти и план. Замисъл, който тя пресъздава посредством своя личен почерк. Замисъл, който придава на гимнастичката неповторимост и я изстрелва към международния хайлайф стремително. Историите, които споделя посредством съчетанията си, Калейн открива в книгите, които са нейно ентусиазъм. Често пъти тя се въплъщава в облиците на обичаните си герои и сходно на тяхната неотстъпчивост тя също не се отхвърля, без значение какъв брой мъчно стане.

Трудно за Боряна е и сега. Професионалните спортисти нямат опция да упражняват на цялостни обороти, което сигурно се отразява освен на физиката, само че и на душeвността им. За да поддържа форма, Калейн си измисля разнородни тренировки. Днешната включва… нанагорнище на 18 етажа, тъкмо толкоз, колкото е висок блокът, в който живее грацията. Сериите са три, което прави общо 864 стъпала, а времетраенето към 10-12 минути.

След всяка подготовка идва ред и на обичаното занимание на Боряна – четене. Ако ви е скучно, до момента в който сте си у дома, тя предлага две книги, които неотдавна е прочела.

Въпреки че доста харесва фантастични поредици, заглавията този път са с житейска устременост. " Тънкото изкуство да не ти пука " на Марк Менсън и " Тайната " на Ронда Бърн са четивата, които Боряна признава, че са я докоснали.

bTV приканва: останете си у дома!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР