Шампиони на България станаха опитните Константин Митев и Николай Колев

...
Шампиони на България станаха опитните Константин Митев и Николай Колев
Коментари Харесай

Кърджалийският тандем КОЛЕВ-МИТЕВ отново на върха на плажния волейбол

Шампиони на България станаха опитните Константин Митев и Николай Колев с подгласници Иван Латунов и Иван Замфиров. Трети останаха Димитър Калчев и Тома Станков, който в дребния край се постановиха над пловдивската двойка Стоян Вулджев и Евгени Григоров.

При дамите шампионки за втора поредна година са Славина Колева и Ася Динова. Със сребърните медали се окичиха Светла Ангелова и Ирена Миронова, а с бронзовите сграбчиха варненките Стефани Кьосева и Екатерина Александрова.

Кметът на община Кърджали Хасан Азис персонално връчи Купата на кмета на първенците, дружно с ръководителя на Националната комисия по плажен волейбол Милко Багдасаров,   който пък ги окичиха със златните медали от името на БФВ.

Индивидуални награди получиха Славина Колева и Николай Колев, като най-опитните на плажния корт и новосформираната двойка Иван Латунов и Иван Замфиров като любимци на публиката.

Раздадения награден фонд обезпечен благодарение на Община Кърджали възлиза на 10 000 лева

Така, с награди за най-хубавите, завърши Националеният шампионат на плажния волейбол в Кърджали. Това бе един тридневен празник и за спортистите, и за публиката, пристигнала да се наслаждения на майсторската игра. Всичко, което се случи може да бъде разказано накратко по този начин: атрактивни дуели, доста себераздаване, положително съдийство в композиция с хубавото време и отлични условия на терена за осъществяване на борбите. Неслучайно Кърджали през последните години се трансформира в център на плажния волейбол и прелъстителен център за доста тимове , които желаят да премерят сили с най-хубавите в страната. Не инцидентно искащите да вземат участие в влиятелния шампионат бяха доста повече, в сравнение с изисква общоприетата скица.

Следващият шампионат по плажен волейбол, който ще се състои в града край Арда, ще бъде на 24 и 25 август. В него тимове при юношите и девойките ще се преборят за Купата на Емона и ще покажат какво са постигнали през лятото в този спорт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР