Шампионът Зенит ще има възможност да завърши сезона със златен

...
Шампионът Зенит ще има възможност да завърши сезона със златен
Коментари Харесай

Зенит е на крачка от дубъл, Спартак няма да играе в Европа

Шампионът Зенит ще има опция да приключи сезона със златен дубъл. Питерци се класираха за финала в шампионата за Купата на Русия, откакто на полуфиналите отстраниха Спартак (Москва). Отборът на Сергей Семак завоюва с 2:1 и в разногласието за трофея ще се изправи против втородивизионния Химки, който в профил Урал.

За Спартак провалянето значи, че тимът ще пропусне евротурнирите. " Червено-белите " разчитаха най-много на шампионата за купата, тъй като в шампионата изостанаха съществено и кръг преди края са на 9-о място.
Преди гостуването си в Северната столица Спартак към този момент загуби от Зенит два пъти с по 0:1 в Премиер лигата. Московчани бяха настроени за реванш, само че още веднъж се видя, че отстъпват на отбора от Санкт Петербург.

Резултата на " Газпром Арена " откри Артьом Дзюба от дузпа в 24-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за нарушаване на Иля Гапонов против Сердар Азмун. Реферът Сергей Иванов прегледа обстановката с ВАР и уточни бялата точка, а Дзюба не остави шансове на Александър Максименко и наказа някогашния си тим.

21 - Азмун падает в чужой штрафной — арбитр пользуется помощью VAR #ЗенитСпартак pic.twitter.com/7HKxcYMUOk
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) July 19, 2020 В идващите минути Юрий Жирков и Дзюба можеха да усилят преднината на Зенит, пропуск направи и Азмун. В 44-ата минута гол на Самуел Жиго от Спартак беше анулиран поради засада, само че най-интресното преди почивката занапред предстоеше.

В първата минута на добавеното време Зелимхан Бакаев напредна по десния фланг и центрира на главата на Александър Соболев, който заби топката под гредата - 1:1. Отговорът на домакините не закъсня и след пас на Малком Далер Кузяев съумя да върне преднината на Зенит.
През второто полувреме най-хубавият късмет за Спартак се откри пред Соболев, в 73-ата минута, само че от няколко метра нападателят стреля в навън. В края имаше много нерви и жълти картони, само че домакините удържаха успеха и към този момент чакат финала на 25 юли в Екатеринбург.

Питерци могат да създадат дубъл едвам за повторно в историята си след 2010 година. Спартак пък не е печелил Купата на Русия към този момент 17 години, а за последно игра на край през 2006-а.

Купа на Русия, полуфинал:

ЗЕНИТ - СПАРТАК (М) 2:1
1:0 А. Дзюба (24) д.
1:1 А. Соболев (45+1)
2:1 Д. Кузяев (45+3)

* Във финала Зенит ще играе против Химки
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР