Шампионът Зенит не допусна грешна стъпка срещу новака Сочи и

...
Шампионът Зенит не допусна грешна стъпка срещу новака Сочи и
Коментари Харесай

Зенит се справи и с втория новак

Шампионът Зенит не позволи неверна стъпка против новака Сочи и завоюва с 2:0 визитата си в черноморския град. Точни бяха Сардар Азмун от дузпа преди почивката и Магомед Оздоев в края на дуела. По този метод питерци събраха 6 точки и разделят първото място във краткотрайното класиране с Урал.

Историческият първи домашен мач на Сочи в РПЛ беше любопитен и по друга причина. Клубът на предприемача Борис Ротенберг беше основан след обединение с Динамо (Санкт Петербург), а лятната селекция включваше няколко футболисти на Зенит - Ибрахим Цалагов, Иван Новоселцев, Елмир Набиулин, Дмитрий Полоз и Алексей Мостовой. Първите трима започнаха в титулярния състав.
Гостите от Северната столица стартираха акцията си с сложна победа против другия дилетант Тамбов. Старши треньорът Сергей Семак заложи на системата 4-4-2, като в офанзивата до Сардар Азмун изненадващо се появи Алексей Сутормин. В халфовата линия действаха Вилмар Бариос, Себастиан Дриуси, Александър Ерохин и Магомед Оздоев.

Над стадион " Фишт " валеше, само че това не притесняваше почитателите на двата отбора, които сътвориха невероятна атмосфера по трибуните. Начланите минути бяха доста динамични, само че и изпълнени с неверни подавания. В средата на полувремето Зенит овладя средата на терена и Оздоев насочи първия рисков изстрел към вратата на Николай заболотний, само че топката излезе в навън.

#СочиЗенит pic.twitter.com/i4nYGUGM1H
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) July 21, 2019 В 28-ата минута Азмун се измъкна през центъра и заобиколи Заболотний, а Иван Миладинович го фаулира в опита си да избие в корнер. Реферът Алексей Матюнин незабавно отсъди дузпа, която Азмун невъзмутимо осъществя.

Зенит се дръпна в половината си след гола, а домакините взеха решение да запазят силите си за второто полувреме. То стартира със сериозен пропуск на Сутормин, който от комфортна позиция не съумя да преодолее Заболотний. питерци направляваха мача, само че не успяваха да го затворят с втори гол.

Все! 0:2! Уверенно побеждаем в Сочи! #СочиЗенит pic.twitter.com/CxAvPFPQxy
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) July 21, 2019 В 73-ата минута Дриуси се озова на чиста позиция, само че стрела в страничната мрежа, а Семак се хвана за главата. Малко по-късно Заболотний се хвърли в краката на Азмун и му попречи да реши дуела. В 81-ата минута и Артьом Дзюба се размина с попадение. Единствената действителна опция за домакините да изравнят се откри пред Евгений Песегов, само че той шутира над вратата.

Интригата завърши в 88-ата минута с гол на Оздоев. Центрирането бе към Дзюба, който върна топката към точката на дузпата и притичалият Оздоев оформи крайния резултат.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 2 кръг, неделя 21 юли Сочи 21:3090 минута  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР