Шампионът Ювентус продължава победния си рейд в Серия А. Отборът

...
Шампионът Ювентус продължава победния си рейд в Серия А. Отборът
Коментари Харесай

Юве съсече ентусиазма на Милан, Игуаин помогна с пропусната дузпа и червен картон

Шампионът Ювентус продължава победния си рейд в Серия " А ". Отборът на Масимилиано Алегри се наложи с 2:0 като посетител над Милан в дербито от 12-ия кръг и още веднъж има задатък от 6 точки пред втория Наполи. Марио Манджукич откри резултата в 8-ата минута, а Кристиано Роналдо реши всичко в 81-ата.

Гонсало Игуаин се изправи против някогашния си тим, само че прегоря в желанието си да се потвърди и значително носи виновност за провалянето на Милан. Аржентинецът пропусна дузпа преди почивката, а в края на срещата получи червен картон, откакто се нахвърли с обидни реплики против рефера Паоло Мацолени.

Мачът на " Сан Сиро " предложи много страсти, само че класата на Юве си сподели думата. Милан имаше своите шансове, само че ги пропиля. " Червено-черните " прекъснаха серията си от 3 победи и останаха на пето място във краткотрайното класиране.

След паузата за националните тимове Юве ще е хазаин на СПАЛ, а на Милан следва тежко посещение на Лацио.

Our lineup for #MilanJuve
La formazione rossonera#PassionIsRednBlack pic.twitter.com/fdhkv8e2JS
— AC Milan (@acmilan) 11 ноември 2018 година
Атаката на домакините се водеше от Игуаин, на който се уповаваха тифозите на миланистите в молитвите си. Саму Кастийехо бе другото офанзивно оръжие на Дженаро Гатузо. Хакан Чалханоолу и Сусо действаха по двата фланга. Заради травми навън от конфликта бяха бранителите Матео Мусакио, Матия Калдара и Андреа Конти. Давиде Калабрия не бе изцяло възобновен и вместо него стартира Иняцио Абате.

По мотив отсъствието на Бонучи от титулярния състав, " Ла Стампа " написа, че самият той е изискал да не играе против тима, чиито цветове защитаваше през предишния сезон.

Questa sera la Juve scende in campo così.#MilanJuve #ForzaJuve pic.twitter.com/sZO0rhl2Fu
— JuventusFC (@juventusfc) 11 ноември 2018 година
От другата страна Алегри хвърли гибелен тризъбец, формиран от Пауло Дибала, Марио Манджукич и мегазвездата Кристиано Роналдо. Аржентинецът атакуваше от малко по-задна позиция.

В центъра на защитата Меди Бенатия зае мястото до Джорджо Киелини, а крайни бранители бяха Алекс Сандро и Жоао Кансело.
 Милан - Ювентус @@@

Милан преследваше четвърти следващ триумф в Серия " А ", до момента в който Юве дойде непобеден в шампионата, само че след загуба от манчестър Юнайтед в Шампионската лига.


" Росонерите " стартираха със самочувствие и си личеше желанието им да покажат, че не изпитват никакво терзание против отбора на Алегри. Бяха минали обаче единствено 8 минути, когато Юве излезе напред в резултата. Алекс Сандро центрира от левия фланг, хърватинът скочи най-високо в наказателното поле и с глава вкара за 0:1. Минута по-късно, при безусловно идентична обстановка, Манджукич можеше да се разпише още един път, само че този път Алесио Романьоли предотврати заплахата.
 Милан - Ювентус @@@
Постепенно домакините се съвзеха от ранния потрес и пробваха да овладеят средата на терена, само че им беше мъчно против чудесно сработените халфове на Юве. Кристиано в дълги интервали от първото полувреме оставаше изолиран, само че пък Манджукич беше непрекъсната опасност на " втория етаж ".


В 26-ата минута Кансело получи доста свободно пространство и центрира към Манджукич, само че неговият удар беше прекомерно слаб, с цел да съставлява компликация за Джанлуиджи Донарума. Дибала подсети за себе си с някои технични отигравания, а Бенатия фаулира жестоко Бакайоко и си проработи жълт картон.
 Милан - Ювентус @@@

Мароканският национал се оказа в центъра на събитията и малко по-късно, когато игра с ръка в наказателното поле при пробив на Игуаин. Първоначално съдията Паоло Мацолени не уточни бялата точка, само че откакто се съветва със системата ВАР, даде дузпа за Милан. С отговорността се нагърби Игуаин. Аржентинецът стреля ниско, само че Войчех Шчесни отгатна посоката и докосна топката, която по-късно се отби от гредата.

В края на полувремето никой от противниците не съумя да наложи превъзходство, а при започване на второто още веднъж домакините нападнаха повече. Активизира се Чалханоолу, който преди този момент бе съвсем неосезаем.

Футболистите на Гатузо хвърлиха доста сили в опит да пресират гостите още в тяхната половина, само че " бианконерите " ловко се измъкваха от клопките. В 55-ата минута Роналдо стреля, само че Донарума избави с лекост. Секунди по-късно Юве получи фаул в рискова непосредственост до наказателното поле. Дибала завъртя топката технично и тя закачи десния непряк дирек.

След час игра Гатузо пусна жокера Патрик Кутроне вместо Кастийехо. Милан подвигна темпото, само че контрите на Ювентус бяха рискови. При една от тях Роналдо се отскубна и шутира по диагонала, само че Донарума внимаваше.

Ювентус се стремеше да не подхваща никакви опасности в последните 20 минути и да резервира статута си на единствения непобеден като посетител тим от шампионатите в топ 5 на Европа. Милан натисна, само че много безредно. Последните два коза на Гатузо бяха Фабио Борини и Диего Лаксалт.

Развръзката настъпи в 81-ата минута с помощта на Кристиано Роналдо. Португалецът беше на точното място след избавяне на Донарума и от близко заби топката под гредата. Това е гол №8 на някогашния ас на Реал в шампионата и той към този момент изостава единствено на едно попадение от лидера в листата на стрелците Кшищоф Пьонтек.

Това развиване на събитията изкара отвън нерви Игуаин. Аржентинецът беше глобен с жълт картон за противоречиво нарушаване против Бенатия, след което побесня и се разкрещя в лицето на рефера Мацолени. Логично, последва червен картон, само че Игуаин не спря да буйства. Нападателят даже се разплака в безсилието си.

Когато пристрастеностите утихнаха, конспирация към този момент нямаше. Ювентус умерено доигра мача и
МИЛАН - ЮВЕНТУС 0:2 (0:1)
0:1 М. Манджукич (8) 0:2 Г. Игуаин (81)
Милан (4-4-2): Джанлуиджи Донарума – Иняцио Абате (74 - Фабио Борини), Кристиан Сапата, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес – Сусо, Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко, Хакан Чалханоолу (74 - Диего Лаксалт) – Саму Кастийехо (62 - Патрик Кутроне), Гонсало Игуаин.

Ювентус (4-3-3):
Войчех Шчесни – Жоао Кансело, Меди Бенатия, Джорджо Киелини, Алекс Сандро – Родриго Бентанкур, Миралем Пянич (74 - Сами Кедира), Блес Матюиди – Пауло Дибала (79 - Дъглас Коща), Марио Манджукич, Кристиано Роналдо

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
ФОТОГАЛЕРИЯ
Серия А 12 кръг, неделя 11 ноември  Милан 0:2краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР