Шампионът във Висшата лига отдавна е известен. Два от трите

...
Шампионът във Висшата лига отдавна е известен. Два от трите
Коментари Харесай

Последният ден от сезона в Англия: Битка за престиж и 108 млн. паунда

Шампионът във Висшата лига от дълго време е прочут. Два от трите изпадащи - също. За да не се причисли " Суонзи " към " Уест бромич " и " Стоук сити ", би трябвало да стане същинско футболно знамение. А миналогодишният отличник " Челси " разчита на домакинска загуба на " Ливърпул " против избавилия се дилетант " Брайтън ", с цел да хване последния трен за Шампионската лига.

Последният ден от сезона стартира в 17.00 часа, а десетте мача ще се изиграят едновременно. Почти всичко наподобява ясно преди финалния кръг. Двадесетте тима в елита на британския футбол обаче към момента има защо да играят.

Днес на масата ще бъдат заложени 108 от 420-те милиона паунда, които Висшата лига разпределя сред клубовете съгласно позицията им в крайното нареждане. Последният в класирането ще получи 2 милиона паунда по това перо, като сумата се усилва с 2 милиона за всяко място нагоре. За първенеца са отредени 40 милиона паунда, а за неговият подгласник - 38.

Тези пари са обезпечени за тимовете от Манчестър - " Сити " и " Юнайтед ", които не могат да бъдат преместен от първите две позиции. " Гражданите " могат станат първият тим във Висшата лига, достигнал 100 точки в един сезон, а " алените дяволи " ще опитат да избегнат участта на сребърния медалист с най-голямо закъснение от първенеца.

Шестият " Арсенал " и седмият " Бърнли " също няма да трансформират класирането си. Те ще завоюват надлежно 30 и 28 милиона и присъединяване в Лига Европа. За останалите 16 тима обаче следва борба за по-добър финансов завършек на сезона. Някои от тях могат да изгубят осемцифрени суми, а други - да усилят сметката си с цели 14 милиона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР