Шампионът във Висшата лига Манчестър сити продължава гонитбата с Ливърпул

...
Шампионът във Висшата лига Манчестър сити продължава гонитбата с Ливърпул
Коментари Харесай

"Сити" стигна до труден успех като гост на "Евертън"

Шампионът във Висшата лига " Манчестър сити " продължава гонитбата с " Ливърпул " и не разреши на водача да се откъсне още, откакто завоюва мача си от седмия кръг. " Гражданите " взеха трите точки при визитата на " Евертън ", като срещнаха съществени проблеми, с цел да завоюват с 3:1.

Тимът на Пеп Гуардиола вкара два гола в последните 20 минути, с които стигна до трите точки. За " Сити " точни бяха Габриел Жезус в 24-ата минута, Рияд Марез в 71-ата и Рахийм Стърлинг в 84-ата.

За " Евертън " се разписа Доминик Калвърт-Люин още в 33-ата минута.

Победата е пета за " Сити " през сезона и отборът има 16 точки, като изостава с пет от " Ливърпул ". Тимът отговори и след загубата в предходното си посещение, когато загуби от " Норич ".

" Гражданите " поведоха в 24-ата минута след гол на Жезус. Бразилецът засече хубаво центриране на Кевин Де Бройне, като беше изтърван от отбраната на " карамелите ". Само девет минути по-късно обаче " Евертън " изравни.

След неточност в отбраната на гостите топката стигна до Шеймъс Коулмън, който центрира, а на празна врата с плонж Калвърт-Люин вкара.

През втората част по-добрият тим на терена беше " Сити ". " Гражданите " направляваха темпото, държаха повече топката, а имаха и повече обстановки. Въпреки това до последните 20 минути гол нямаше.

В 71-ата Рияд Марез извърши чудесно директен свободен удар, пращайки топката в далечния ъгъл на Джордан Пикфорд и се разписа. В 84-ата минута Стърлинг оформи крайния резултат. Той вкара с удар от воле, топката се отби в гредата и падна зад голлинията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР