Шампионът в Националната баскетболна лига Балкан Ботевград привлече нов гард.

...
Шампионът в Националната баскетболна лига Балкан Ботевград привлече нов гард.
Коментари Харесай

Балкан привлече американски гард, двама с повиквателна за националния тим

Шампионът в Националната баскетболна лига Балкан Ботевград притегли нов гард. Това е 191-сантиметровият американец Keйси Бенсън. Той е роден на 10 април 1995 година в Темпи, Аризона и идва от финландското състезание, където играе за Корихайт.

За 21 мача Бенсън има приблизително по 13 точки, 5,5 битки и 3,5 асистенции. Това е втори професионален сезон в кариерата на новото попълнение на Балкан. През предишния той играе в Словения за Хопси Ползела.

Бенсън учи три години в Университета Орегон Дъкс, с който доближи полуфинал в NCAA през 2017 година. Отборът му отстранява любимеца Канзас и реализира извънреден триумф, откакто стигна Файнъл фор за първи път от 1939 година. Последната си година 24-годишният гард на първенците прекарва в университета Гранд Каньон. Очаква се Кейси Бенсън да дойде в Ботевград в четвъртък.

Междувременно стана ясно, че двама играчи от Балкан получиха повиквателна за мъжкия народен тим на България. Това са капитанът Димитър Димитров и Крис Минков.

"Трикольорите ", които към този момент ще бъдат водени от Росен Барчовски, се събират след две седмици на минилагер в София в подготовка за квалификациите за Евробаскет 2021.

Подготовката ще се организира от 24-28 януари като в нея националите ни ще изиграят и две контролни срещи. Мачове ще бъдат на 27 и 29 януари надлежно против А1 Академик София и Левски Лукойл. Само първата инспекция е отворена за фенове.

България e в група "H " в квалификациите за Евробаскет 2021 дружно с тимовете на Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина. Първият мач на нашите е на 21 феруври в Гърция, а по-късно на 24 февруари одобряваме Латвия. Все още не е ясно публично в коя зала ще играе тимът на България./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР