Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов записа 29-а

...
Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов записа 29-а
Коментари Харесай

Появи се запис, който обвинява Хабиб Нурмагомедов в измама

Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов записа 29-а победа в своя 29-и дуел, откакто надви над Джъстин Гейджи. След триумфа дагестанецът прибра над 6 милиона $ и постави завършек на спортната си кариера.

Няколко дни всички възхваляваха достиженията на Нурмагомедов, само че през днешния ден се появи запис, който упреква първенеца в машинация на кантара.

Един от най-известните треньори по ММА Майк Долче разгласява на занимателен каданс фрагменти от претеглянето, на което съгласно него се вижда по какъв начин чиновник на UFC бърза да стабилизира везната, преди тя да мине допустимите 70,3 кг.

Още по време на самата гала се видя, че Нурмагомедов е видял изключителни компликации, с цел да влезе в параметрите на тегловата категория, а избликът му на утешение, когато съумя, провокира отзив в целия свят.

Според Долче, обаче Нурмагомедов изобщо не е минал кантара и е трябвало срещата да не бъде за купата. Според разпоредбите, в случай че един от бойците не мине кантара преди мач за купата, срещата се състои, не не се залага колан в нея и е протоколна.

Записът на Долче ясно демонстрира по какъв начин везната прекомерно бързо е нормализирана и тежестта оповестено за годно. Много от почитателите показаха увещание, че експертът не би излъгал и е прав в преценката си, защото е получавал четири пъти премия за треньор на годината по ММА и е работил с някои от най-известните имена в този спорт. Спортни издания даже пуснаха анкети с видеото и въпрос дали Хабиб и UFC са измамили.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР