Шампионът Реал (Мадрид) спечели с 3:1 при гостуването си на

...
Шампионът Реал (Мадрид) спечели с 3:1 при гостуването си на
Коментари Харесай

Реал Мадрид срази Ейбар и се изравни с Атлетико на върха в Ла Лига

Шампионът Реал (Мадрид) завоюва с 3:1 при гостуването си на Ейбар в мач от 14-ия кръг на испанската Ла Лига и се изравни по точки с градския противник Атлетико на върха.

Играчите на Зинедин Зидан вкараха два бързи гола до 13-ата минута, дело на Карим Бензема (6) след пас на Родриго и Лука Модрич (13). Хърватинът се разписа след асистенция на Бензема. Ейбар понижи посредством Гарсия Кике (28), който получи подаване от Кевин Родригес и осъществя страховит гол с удар от границата на наказателното поле. В 36-ата минута Бензема вкара топката в мрежата, само че голът му не бе зачетен поради засада.

През второто полувреме Реал имаше добра опция да си върне преднината от 2 гола, само че сръбският вратар Марко Дмитрович отрази с крайник удар на Родриго.

В 82-ата минута имаше противоречива обстановка, при която останаха подозрения, че Серхио Рамос игра с ръка в наказателното поле. Реферът не отсъди дузпа и реши да прегледа обстановката с VAR системата, след което не промени мнението си.

В добавеното време Ейбар бе покрай изравняването. Педро Бигас се включи добре, овладя топката, шутира към вратата, само че ударът му бе блокиран от Серхио Рамос. Малко по-късно Лукас Васкес (90+2) оформи крайния резултат.

След тази победа Реал се изравни с Атлетико на върха в класирането с по 29 точки, само че „ дюшекчиите “ имат по-добра голова разлика и са с два мача по-малко. Ейбар е 14-и с 15 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР