Шампионат по футбол между роботи, проведоха ученици от Лом. Инициативата

...
Шампионат по футбол между роботи, проведоха ученици от Лом. Инициативата
Коментари Харесай

Роботи ритаха футбол в Лом

Шампионат по футбол сред роботи, организираха възпитаници от Лом. Инициативата е на учители и ученици от Профилираната гимназия „ Найден Геров ” в крайдунавския град и задачата й е да увеличи интереса към програмирането измежду децата и младежите.
 futbol_roboti_lom1_1000x562  futbol_roboti_lom2_1000x751  futbol_roboti_lom3_1000x562  futbol_roboti_lom4_1000x562
Турнирът сред високотехнологичните ритнитопковци се организира в три ломски учебни заведения ПГ „ Найден Геров ” и главните школа „ Никола Първанов ” и „ Константин Фотинов ”. Мачовете събраха голям брой фенове, които се трансфораха и в конструктори и треньори на робоиграчите.

С помощта на възпитаници от клубовете по роботика почитателите проектираха и сглобяваха идеалните съгласно тях футболист и вратар, изпробваха качествата им и коригираха държанието им на терена. Мачовете протичаха с полувремена по 10 минути в които, роботите биеха дузпи до победа на единия тим.

„ Състезанията бяха доста забавни и за участници, и за фенове и, уповавам се, ще покачат интереса към роботиката и ще усилят броя на децата, които желаят да се занимават с програмиране. Шампионатът потвърди, че роботиката и програмирането с изключение на високотехнологични действия са и доста занимателни занимания! ”, сподели преподавателят в ПГ „ Н. Геров ” Данаил Трайчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР