Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро се

...
Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро се
Коментари Харесай

Хуан Мартин дел Потро се подложи на поредна операция


Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро се подложи сполучливо на поредна интервенция на коляното. 31-годишният аржентинец за последно игра в “Куинс” през юни 2019-а, след което трябваше да се възвръща от фрактура на дясната капачка на коляното си.

Миналото лято той мина през оперативна интервенция, която обаче не е облекчила болката и самият Дел Потро е изпитвал проблеми да се движи обикновено. Надеждата на днешната намеса бе да отстрани болката и вероятно да разреши на любимеца на аржентинските почитатели да възобнови тренировки.

Първата фрактура на дясната капачка се получи през октомври 2018-а, след което той реализира завръщане на корта, само че при падение на тревата в “Куинс” против Денис Шаповалов казусът се завърна. Сега очакванията на всички са свързани с следващо сполучливо възобновяване от травма, въпреки без планувано завръщане.

Дел Потро е първенец в Съединени американски щати от 2009-а и финалист от 2018-а, като е бил и полуфиналист в “Уимбълдън” и “Ролан Гарос”. На финала на Олимпийските игри в Рио 2016-а пък той отстъпи на Анди Мъри, само че идната година оказа помощ на Аржентина да завоюва “Купа Дейвис”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР