Шампионът от Sofia Open 2018 Мирза Башич се класира за

...
Шампионът от Sofia Open 2018 Мирза Башич се класира за
Коментари Харесай

Мирза Башич победи Робин Хаасе в Маракеш

Шампионът от Sofia Open 2018 Мирза Башич се класира за втория кръг на шампионата на червени кортове " Хасан II " в Маракеш (Мароко). Надпреварата е една от двете, които се организират през тази седмица от категория ATP 250.

 Иво Карлович стана един от двамата европейци на 1/8-финал в Хюстън
Иво Карлович стана един от двамата европейци на 1/8-финал в Хюстън

Хърватинът направи " единствено " 7 аса в против японеца Таро Даниел

Башич се наложи мъчно над поставения под №6 холандец Робин Хаасе с 4-6, 6-4, 7-5 и ще играе във втория кръг с различен " софиянец " - Жоао Соуза (Португалия). Соуза мина през квалификанта от Испания Педро Мартинес със 7-5, 7-5.

№1 в схемата е Алберт Рамос-Виньолас, който имаше елементарен първи мач с играещия с " уайлдкарт " локален деец Амине Ахуда. Рамос-Виньолас се наложи с 6-1, 6-2 и ще срещне квалификанта Алексей Ватутин (Русия), който изненадващо в профил Ян-Ленард Щруф след 3-6, 6-3, 6-2.

Водач на долната част на схемата е полуфиналистът от Australian Open 2018 Кайл Едмънд, който доста бързо си обезпечи място на осминафинал. Неговият противник Иржи Весели се отхвърли, откакто бързо загуби петте гейма в мача посред им.

Надпреварата " Хасан II " се реалокира преди три години на новите кортове в Маракеш. Това е единственият шампионат от ATP в Африка. Преди 12 месеца българинът Григор Димитров беше лидер на скица за първи път в своята кариера, само че загуби единствената си среща.

 Снимка 287706
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР