Шампионът от последните две издания на Мастърс Рони О`Съливан напусна

...
Шампионът от последните две издания на Мастърс Рони О`Съливан напусна
Коментари Харесай

Марк Алън детронира Рони О'Съливан в "Мастърс"

Шампионът от последните две издания на " Мастърс " Рони О`Съливан напусна шампионата, откакто записа тежка загуба от Марк Алън с 1:6 в четвъртфиналите на конкуренцията. Седемкратният победител в " Александра палас " не беше на равнището от първия си дуел с Марко Фу във вторник и справедливо отстъпи на серверноирландския си противник.

В седемте фрейма Ракетата осъществя едвам 163 точки против 524 за Алън. Северноирландеца поддържаше доста високо равнище, като успеваемостта му бееш 95%, а при дългите удари нямаше нито една неточност.

О`Съливан завоюва първата партия, като записа брейк от 75 точки, само че по-късно срещата се движеше в една посока и Алън диктуваше дейностите. Със серии от 65, 115 и 85 точки Пистолета поведе с 3:1 тъкмо преди почивката.

Дори 15-минутната пауза не съумя да " разсъни " О`Съливан, а с нова серия от 81 точки Алън добави четвърти фрейм на сметката си, преди да вземе и последните две.

He's done it!

It's a huge result for Mark Allen.

He's beaten Ronnie O'Sullivan 6-1.

Reaction on @BBCTwo & online: https://t.co/x80Mtyxc9i#bbcsnookerpic.twitter.com/nNPeYd7hfK
— BBC Sport (@BBCSport) January 18, 2018

" Рони е емблема в тази игра и аз съм доста благополучен, че съумях да го победя. Срещу него постоянно би трябвало да си нападателен, тъй като всяка неточност може да бъде осъдена. Затова възможностите би трябвало да се употребяват ", сподели Пистолета.

Загубата е първа за Ракетата в " Александра палас " от 2015 година, когато той отстъпи в полуфинален мач на Нийл Робъртсън още веднъж с 1:6.

Седемкратният победител в " Мастърс " изясни, че още веднъж не се е чувствал добре. Още след успеха над Фу с 6:0 в първия кръг О`Съливан сподели, че страда от вирусно заболяване.

" Определено се мъчих. Марк игра доста добре и заслужаваше да завоюва. На мен ми остава да си умря добре и да съм подготвен за идващия шампионат. Не желая да си диря оправдания, само че несъмнено не бях подготвен. Ако бях футболист щях да пропусна този мач, само че това е самостоятелен спорт ", сподели Ракетата.

Така 42-годишният британец няма да може да запише " тройна корона " в една година. Той завоюва UK Championship за шести път през декември, а третият шампионат от короната е международното състезание. За последно Марк Уилямс през 2002-03 съумя да завоюва и трите шампионата в един сезон. Преди това достижението се е отдавало само на Стивън Хендри (1989-90 и 1995-96) и Стив Дейвис (1987-88).

О`Съливан има 18 трофея от " Тройната корона ", колкото и Хендри.

Алън е първият полуфиналист в тазгодишния " Мастърс ". За трети път в кариерата си северноирландецът се класира измежду най-хубавите четирима, само че в никакъв случай не е играл край. Неговият противник ще бъде избран от срещата сред Джон Хигинс и Райън Дей.

В долната половина на схемата четвъртфиналите са Джъд Тръмп – Шон Мърфи и Кайрън Уилсън – Марк Уилямс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР