Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 година и

...
Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 година и
Коментари Харесай

Млад чех елиминира Чилич в първия кръг на турнира по тенис в София

Шампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2014 година и някогашен номер 3 в света Марин Чилич (Хърватия) отпадна в първия кръг на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 389270 евро.

Осмият подложен в схемата Чилич загуби с 3:6, 2:6 за малко повече от час от 19-годишния чешки гений Йонаш Форейтек при дебюта си в петото издание на конкуренцията в българската столица.

Участващият с " уайлд кард " Форейтек, победител в Откритото състезание на Съединени американски щати за юноши през предишния сезон, направи впечатляващ първи мач в професионалния Тур на АТП. Той пропиля ранен пробив задатък против 41-ия в класацията на АТП, само че след 3:3 взе седем следващи гейма по пътя към най-значимата победа в късата си към момента кариера при мъжете.

Чехът беше доста стабилен, изключително на сервис, като загуби единствено 7 от 36 разиграни точки при първото си подаване.

Така Форейтек, който е 399-и в международната класация сега, ще играе за място на четвъртфиналите против спечелилия от утрешния дуел сред испанеца Роберто Карбайес Баена и французина Ришар Гаске. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР