Шампионът от младежките финали на АТП Хьон Чун сложи край

...
Шампионът от младежките финали на АТП Хьон Чун сложи край
Коментари Харесай

Хьон Чун прекърши надеждите на Джокович за седма титла в Мелбърн

Шампионът от младежките финали на АТП Хьон Чун постави завършек на очакванията на Новак Джокович за триумфално завръщане на корта. 21-годишният кореец победи рекордьора по трофеи от Australian Open със 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3) и се класира за първия си четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем.

Въпреки че дуелът завърши в три сета, Чун и Джокович сътвориха един от най-зрелищните мачове от началото на шампионата. Битката на " Маргарет Корт " продължи 3.21 часа и предложи атрактивни разигравания, купища обрати и доста драма.

Чун, който заема 58-ото място в международната класация, съумя да победи носителя на 12 трофеи от Големия шлем с неговите най-силни оръжия. Кореецът сервираше солидно, беше извънредно постоянен от главната линия и удряше топката по-здраво от противника - както от форхенд, по този начин и от бекхенд.

Джокович имаше съвсем два пъти повече точки за пробив в този мач - 19 против 10. 30-годишният сърбин обаче осъществя единствено пет против шест за Чун, който в решаващите моменти от дуела беше непробиваем от дъното на корта.

В спор за място на полуфиналите кореецът ще се изправи против огромната изненада на шампионата - Тенис Сандгрен. След като във втория кръг разруши първенеца от 2014 година Стан Вавринка, през днешния ден американският тенисист изненада и поставения под №5 Доминик Тийм.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (622)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР