Шампионът от миналия сезон Григор Димитров тази седмица ще защитава

...
Шампионът от миналия сезон Григор Димитров тази седмица ще защитава
Коментари Харесай

Григор се върна към триумфа в Синсинати през миналата година

Шампионът от предишния сезон Григор Димитров тази седмица ще пази купата си в Синсинати, която на този стадий остава единствената за него от серията “Мастърс 1000” на ATP. Димитров се върна към един от най-големите моменти в кариерата си до момента и си напомни по какъв начин се е чувствал в навечерието и по време на финала с австралиеца Ник Кирьос. Григор завоюва с 6:3, 7:5, а довечера стартира отбраната на трофея с мач против брата на немската звезда Александър Зверев - Миша.

“Бях изненадващо спокоен, почтено казано. Просто правех нещата доста методично и вярно през цялата седмица. Мислех си - още единствено един мач би трябвало да печеля. Опитвах се да бъда спокоен. Спомням си, че спах доста добре преди финала. Разбира се, мислех за мача, само че се разсъниха, отидох на корта и идващото, което си припомням е по какъв начин подвигнах трофея”, споделя пред YouTube канала на ATPWorldTour Димитров.

“При първия мачбол пропуснах първия сервис и си мислех: “Моля те, просто трансферира топката от другата страна. Това е всичко, което би трябвало да направиш”, продължи със спомените Димитров, добавяйки, че е чувствал по какъв начин рамото му тежи. Ето по какъв начин 27-годишният хасковлия разказва последната точка в дуела с Кирьос: “Вкарах прекрасен първи сервис в това разиграване и идващото нещо, което си припомням е по какъв начин топката се стопира в мрежата. Не можах даже да отвръщам, всичко беше толкоз сюрреалистично. Всички ръкопляскаха, всички в моя екип бяха толкоз щастливи...

Осъзнаваш тези неща много по-късно, в сравнение с би трябвало. После си даваш сметка, че идната седмица отново би трябвало да се състезаваш и нямаш време за празнуване, за отмора или за това да оцениш постижението”, сподели още българинът, допълвайки, че този миг е бил в действителност доста специфичен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР