Шампионът от миналия сезон Григор Димитров тази седмица ще защитава

Шампионът от миналия сезон Григор Димитров тази седмица ще защитава ...

Григор се върна към триумфа в Синсинати през миналата година.

Шампионът от миналия сезон Григор Димитров тази седмица ще защитава титлата си в Синсинати, която на този етап остава единствената за него от серията “Мастърс 1000” на ATP. Димитров се върна към един от най-големите моменти в кариерата си досега и си припомни как се е чувствал в навечерието и по време на финала с австралиеца Ник Кирьос. Григор спечели с 6:3, 7:5, а тази вечер започва защитата на трофея с мач срещу брата на германската звезда Александър Зверев - Миша.

“Бях изненадващо спокоен, честно казано. Просто правех нещата много методично и правилно през цялата седмица. Мислех си - още само един мач трябва да спечеля. Опитвах се да бъда спокоен. Спомням си, че спах много добре преди финала. Разбира се, мислех за мача, но се събудих, отидох на корта и следващото, което си спомням е как вдигнах трофея”, споделя пред YouTube канала на ATPWorldTour Димитров.

“При първия мачбол пропуснах първия сервис и си мислех: “Моля те, просто прехвърли топката от другата страна. Това е всичко, което трябва да направиш”, продължи със спомените Димитров, добавяйки, че е чувствал как рамото му тежи. Ето как 27-годишният хасковлия описва последната точка в двубоя с Кирьос: “Вкарах хубав първи сервис в това разиграване и следващото нещо, което си спомням е как топката се спира в мрежата. Не можах дори да реагирам, всичко беше толкова сюрреалистично. Всички ръкопляскаха, всички в моя екип бяха толкова щастливи...

Осъзнаваш тези неща доста по-късно, отколкото би трябвало. После си даваш сметка, че следващата седмица пак трябва да се състезаваш и нямаш време за празнуване, за почивка или за това да оцениш постижението”, каза още българинът, допълвайки, че този момент е бил наистина много специален.

Източник: sportal.bg