Шампионът от Мастърса в Лондон Александър Зверев изрази недоволството си

...
Шампионът от Мастърса в Лондон Александър Зверев изрази недоволството си
Коментари Харесай

Зверев: Не се консултираха с играчите относно въвеждането на тайбрек на Аустрелиън Оупън

Шампионът от Мастърса в Лондон Александър Зверев изрази недоволството си от решението на уредниците на Аустрелиън Оупън да вкарат тайбрек в заключителния пети сет при 6-6 гейма. Според него тенисистите не са били запитани по отношение на смяната, като дългият гейм в тениса лишава конкуренцията в Австралия от,,нещо особено “.

Организаторите взеха решение да последват образеца на Уимбълдън, които по-рано също интродуцираха тайбрек в петия сет, само че при 12-12 гейма. В Австралия от идната година при 6-6 ще се играе дълъг гейм до 10 извоювани точки.,,Не се съветваха с нас, като цяло. Не мисля, че някой бе запитан по отношение на решението на уредниците “, съобщи недоволният немец за австралийския вестник Thursday преди да се приготви за мача си с Анжелик Кербер на смесени двойки за Хопмън Къп в Пърт.

,,На мен персонално не ми се нрави смяната, защото считам, че е особено да достигнеш до крайния триумф след 12-10 или нещо сходно. Наистина се любувах на сходни моменти преди, макар че те са физически изтощителни. Именно поради такива напрегнати и прочувствени мигове играем, а в този момент на всички места, като се изключи Ролан Гарос, има тайбрек, което аз не поддържам “, разяснява още 21-годишният тенисист.

Организаторите в Австралия по-рано оповестиха своето решение за въвеждането на тайбрек в петия сет след дълги съвещания по въпроса. Турнирният шеф Крейг Тайли показа:,,Говорихме с играчите – както някогашни, по този начин и сегашни, с коментатори, сътрудници и телевизионни анализатори дали те биха желали да играят спомагателен сет или не, от там стартира всичко “. Той добави, че почитателите ще получат задоволство от дългия гейм и ще се почувстват още веднъж в специфична атмосфера в напрегнатите моменти от края на даден дуел.

БГНЕС напомня, че Уимбълдън вкара тайбрек в петия сет, само че единствено при резултат 12-12 в заключителната част. Промяната идва след дългия петсетов мач на Ол Инглънд Клъб сред Кевин Андерсън и Джон Иснър, приключил при резултат 26-24 в петата част, а единствено последният сет продължи близо три часа. Андерсън победи в последна сметка, само че бе отпаднал във финала против Новак Джокович. След края на конфликта за купата южноафриканецът прикани за промени в петия сет. Аустрелиън Оупън ще се организира на кортовете в Мелбърн от 14-27 януари. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР