Шампионът от “Мастърс” 2018 Марк Алън увеличи шансовете си за

...
Шампионът от “Мастърс” 2018 Марк Алън увеличи шансовете си за
Коментари Харесай

Пътят на Алън към “Крусибъл” още е в негови ръце

Шампионът от “Мастърс” 2018 Марк Алън усили възможностите си за непосредствено класиране на Световното състезание по снукър в “Крусибъл” в края на месеца, откакто преодоля първи кръг на China Open, побеждавайки безапелационно с 6:1 Нопон Сенкам. Северноирландецът бе (и към момента евентуално е) изправен пред угрозата да стане единственият в историята победител в “Мастърс”, който не е заслужил непосредствено мястото си в Шефилд.

@pistol147: " It's the best I've scored since the Masters "

Allen fired in 3 centuries on his way to a L32 demolition of Noppon Saengkham [6-1], moving above Ryan Day in the world rankings as the Race to the Crucible hots up.

He's in the top 16, at least for now... #ChinaOpen pic.twitter.com/Hggj8Glmai
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 2, 2018
С триумфа над Сенкам той се върна, най-малко краткотрайно, на 16-о място в предварителната ранглиста “Надпреварата за “Крусибъл”. Алън към момента не си е подсигурил нищо, тъй като всеки състезател в топ 60 на ранглистата може да се включи в борбата за Световното, стига да направи дълъг рейд в Откритото състезание на Китай. Алън към този момент изпревари Райън Дей от основното 16-о място, защото уелсецът не се класира за China Open.

Дей завоюва два следващи шампионата, само че получи дребни чекове за тях и не можа да се извиси в класацията на World Snooker, тъй че ще би трябвало да се включи в тежките квалификации.

Алън направи мощен мач против Сенкам и се отличи с брейкове от 138, 105, 102, 98, 68 и 50 за успеха с 6:1. Следващият му конкурент ще бъде Ян Бинтао или Курт Мафлин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР