Шампионът от Финалите на АТР 2017 Григор Димитров коментира рядко

...
Шампионът от Финалите на АТР 2017 Григор Димитров коментира рядко
Коментари Харесай

Как Григор коментира хитрия “сервис отдолу” на Доналдсън?

Шампионът от Финалите на АТР 2017 Григор Димитров разяснява рядко срещаното тактическо решение на противника му Джаред Доналдсън да извърши “сервис отдолу” в края на трагичния петсетов дуел посред им от втори кръг на “Ролан Гарос”. Както е известно, Димитров излезе победител след 6:7(2), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8, а американецът два пъти опита (първият успешно) такова осъществяване на начален удар, като във втория случай българинът съумя да реагира и да завоюва разиграването.
Jared Donaldson plays an underarm serve after suffering from cramp #RG18 pic.twitter.com/ziU8HrznQt
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) May 30, 2018
“Нямаше в никакъв случай да опитам нещо такова, в случай че бях 100% физически добре. Но беше явно, че Григор посрещаше доста зад главната линия и си помислих, че е нещо, което може да опитвам. Естествено, той не го очакваше, а и е дръзновен метод да спечелиш точка”, изясни Доналдсън, който в последните си два сервис-гейма явно страдаше от крампи в крайници си и не можеше да извършва пълностоен начален удар - това спомогна за двата лесни пробива на Димитров.
Donaldson underarm serving. 2nd round of RG! Seriously??? pic.twitter.com/bWp1w8vWmd
— Kristina (@KrisSekMNT) May 30, 2018
“Беше красиво, нали? Казвал съм го и преди, това е ужасно и го има в играта, просто е. Той искаше да употребява нещо друго и да ме изненада, тъй че всичко е наред. Знам за какво го направи. Страдаше доста физически. Страхотно е, че опита нещо такова, тъй като въобще не е елементарно за изпълнение”, разяснява пък българинът.
Marathon man!@GrigorDimitrov fights past Jared Donaldson 6-7(2) 6-4 4-6 6-4 10-8 in four hours and 19 minutes pic.twitter.com/6MLXRR0ibz
— Tennis TV (@TennisTV) May 30, 2018
Димитров ще се изправи против Фернандо Вердаско в 3 кръг на “Ролан Гарос” и ще се опита за първи път в кариерата си да се класира на осминафиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР