Шампионът от финалите на АТП в Лондон Григор Димитров загуби

...
Шампионът от финалите на АТП в Лондон Григор Димитров загуби
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста

Шампионът от финалите на АТП в Лондон Григор Димитров загуби една позиция в международната класация. От през днешния ден българският тенисист е №5, откакто пропусна шампионата в София и не съумя да отбрани 250-те точки от купата в " Арена Армеец " през 2017 година

Димитров беше изпреварен от Александър Зверев. 20-годишният немец също загуби точки предходната седмица, откакто реши да не пази купата си в Монпелие. Той се взе отмора след успехите против Ник Кириос и Алекс де Минор за купа " Дейвис ", които изведоха Германия до триумф срещи Австралия.

Зверев има 4450 точки, а Димитров - 4425. Рафаел Надал остава №1 за 25-а поредна седмица и общо 166-а в кариерата си. Той обаче няма да играе тази седмица и може да отстъпи първото място, в случай че Роджър Федерер стигне до полуфиналите на започващия през днешния ден шампионат в Ротердам.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем може да стане най-възрастният №1 в историята на тениса. В момента върхът се държи от Андре Агаси, който оглавяваше ранглистата на 33 години и 131 дни. Федерер ще навърши 37 години през август.

Швейцарецът има 9605 точки, като изостава със 155 от Надал. Финалистът от Мелбърн Марин Чилич е трети с 4960 точки. В челната десетка са още австриецът Доминик Тийм (4060 т.), белгиецът Давид Гофен (3400 т.), американецът Джак Сок (2880 т.), аржентинецът Хуан Мартин дел Потро (2815 т.) и испанецът Пабло Кареньо Буста (2705 т.).

Федерер, Димитров, Зверев и Гофен ще играят в Ротердам тази седмица. Те са сложени на първите четири места, а другите четирима в листата с поставените са Стан Вавринка, Томаш Бердих, Лука Пуи, който в неделя завоюва купата в Монпелие, и Жюл Мюлер.

Димитров е лидер в долната половина, а в първия кръг ще се изправи против японеца Юичи Сугита. При триумф във втория кръг го чака дуел с спечелилия от мача сред сърбина Филип Крайнович и канадския тинейджър Феликс Оже-Алясим.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (816)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР