Шампионът от 2015 г. Фабио Ару потвърди участие в колоездачната

...
Шампионът от 2015 г. Фабио Ару потвърди участие в колоездачната
Коментари Харесай

Фабио Ару ще участва в Обиколката на Испания

Шампионът от 2015 година Фабио Ару удостовери присъединяване в колоездачната обиколка на Испания. Лидерът на " Астана " ще запише трето присъединяване в триседмичната конкуренция след триумфа преди две години и петото място при дебюта му през 2014 година

" След положителното показване в " Тур дьо Франс " Фабио ще се завърне към надпреварите за Вуелтата ", обявиха през днешния ден от " Астана ". Италианецът ще бъде водач на тима, а негови помощници ще са Луис Леон Санчес, Мигел Анхел Лопес и Пело Билбао. Останалата част от състава ще бъде оповестена в околните дни.

Ару имаше тежко начало на сезона, откакто поради травма в коляното трябваше да пропусне Обиколката на Италия, която беше цел №1 за него през 2017 година Той се завърне за критериума " Дофине ", където приключи на пета позиция, а по-късно завоюва националния шампионат на Италия.

Лидерът на " Астана " направи и доста мощен " Тур дьо Франс ". Италианецът завоюва първия си етапен триумф в най-престижното колоездачно съревнование и носеше жълтата фланелка в продължение на два дни, преди да я върне на Крис Фрум.

Ару изглеждаше най-сериозния съперник на британеца и се намираше единствено на 18 секунди от него преди решаващите последните стадии. 27-годишният играч обаче не съумя да задържи позициите си и в последна сметка финишира пети. Той беше малтретиран от заболяване в последната седмица на тура.

В Испания Ару още веднъж ще може да премери сили с Фрум. Четирикратният първенец в " Тур дьо Франс " към този момент удостовери, че ще взе участие във Вуелтата, където има три втори и едно четвърто място.

Участие в третата и последна за сезона огромна обиколка са удостоверили още първенецът от 2010 година Винченцо Нибали, Естебан Чавес и братята Адам и Саймън Йейтс от " Орика ", както и Марк Солер от " Мовистар ".

Очаква се в конкуренцията да се включат трикратният първенец Алберто Контадор, третият в тазгодишния " Тур дьо Франс " Ромен Барде, Илнур Закарин, Тиджей ван Гардерен, Самуел Санчес и Стивън Краусвайк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР