Шампионът от 2014 година Марин Чилич започна крайно неубедително в

...
Шампионът от 2014 година Марин Чилич започна крайно неубедително в
Коментари Харесай

Чилич бе в беда, но извади късмет в първи кръг на US Open

Шампионът от 2014 година Марин Чилич стартира извънредно неубедително в жегата в Ню Йорк в първия си мач от тенис шампионата от " Големия шлем " US Open, само че въпреки всичко оцеля против 82-ия в света Мариуш Копил - 7:5, 6:1, 1:1 и отричане на румънеца. Хърватският колос извади огромен шанс, тъй като изоставаше с 1:5 в първия сет, а след това завоюва 11 следващи гейма, преди противникът му да се откаже при започване на третата част, поради травма в лявото бедро.
Cilic pasa con suerte por la retirada del rumano Copil https://t.co/Gix8ErATYp
— Juank (@JCSura) August 28, 2018
Още от първия ден на US Open стана ясно, че жаркото слънце и високите температури ще бъдат проблем за всички тенисисти, играещи в ранната сесия на деня. Не бе по-различно в този момент, когато Чилич изпитваше проблеми да се нагоди към изискванията при започване на дуела си и нямаше никакъв темп, награждавайки съперника си с непредизвикани неточности и неубдителен сервис.
Копил изглеждаше като постоянен участник във финалните етапи на шампионатите от " Шлема " досега, когато трябваше да завърши първия сет в своя изгода. Той даже поведе с 0-40 при 5:1 и сервис на Чилич, само че не съумя с трети пробив да завърши частта, а оттова стартира и огромното му проваляне. Румънецът пропиля общо цели седем сетбола, преди да сдаде първия сет и да се трансформира в " боксова круша " до преждевременния завършек на мача.
Очевидно травмата в бедрото измъчваше съществено Копил, който не предложи никаква опозиция и направи дуела в действителност сложен за гледане, като в последна сметка реши да приключи тъгата си при 1:1 в третия сет. Уинърите бяха 28:12 в интерес на международния номер 7, а непредизвиканите неточности - 26:28.
Atp World Tour 2018 #UsOpen

FINAL -
Cilic M. (Cro) 2/ 7/6/1
Ret. Copil M. (Rou) 0/ 5/1/1
SESENTAYCUATROAVOS DE FINAL. pic.twitter.com/C0OK5nbFF9
— Miguel De Jesus (@nehrum28) August 28, 2018
Така Чилич с огромна доза шанс преодоля първия кръг на US Open, а във втория ще се изправи против квалификанта Хуберт Хуркач, който победи с 3:1 сета на същата фаза на тазгодишния " Ролан Гарос ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР