Шампионът от 2014-а година в Мелбърн - Стан Вавринка, приключи

...
Шампионът от 2014-а година в Мелбърн - Стан Вавринка, приключи
Коментари Харесай

В 5-сетова битка: Шампионът от Sofia Open върза геврек и сътвори обрат над Вавринка!

Шампионът от 2014-а година в Мелбърн - Стан Вавринка, завърши тазгодишното си присъединяване на Аустрелиън Оупън още на старта, откакто физическото му положение не му разреши да остане до дъно равносилен в петсетова борба. В двубой сред двама ветерани, швейцарецът не пропусна да покаже на какво е кадърен, само че първенецът от Sofia Open - Адриан Манарино, се завърна от пасив с 1:2 сета, с цел да " върже геврек " на тогавашния номер три по пътя към успеха си, пристигнала след 3 часа и 38 минути на корта - 6:4 3:6 5:7 6:3 6:0.

По този метод френският левичар продължава да натрупа съществени триумфи във визитката си, въпреки и да е към този момент 35-годишен, като се класира за втория стадий на Откритото състезание на Австралия, където му следва да срещне привидно доста по-леко тестване, в лицето на Жауме Мунар.

Началото на дуела бе мощно оптимистично за " Stan the Man ", който побърза да разгърне капацитета си в атакуващ проект и извърши марковия си бекхенд, с цел да обезврежда отбраната на международния номер 20, реализирайки ранен пробив. Оттам насетне обаче стартираха и проблемите за Вавринка, който в старанието си да задава темпото в разиграванията и при всяка комфортна опция да търси нанасянето на завършващ удар, влезе в серия от грешки, които му костваха прескъпо, откакто първенецът от Sofia Open прекатурна напълно развоя на откриващия сет и го записа на сметката си.

Многобройните неточности от ракетата на Стан останаха все по този начин на дневен ред и във втората част, когато той позволи съмненията да го обземат и нерешителността му в дадени моменти докара до лесни точки в актива на французина, който даже разполагаше с брейкбол. Изправен пред угрозата още веднъж да се раздели с подаването си, носителят на купата в Мелбърн от 2014-а година повиши доста качеството на сервисите и съумял да стабилизира представянето си, дочака своя късмет в осмия гейм, когато Манарино най-сетне се пропука при размените от главната линия и швейцарецът стори нужното, с цел да се снабди с пробив, донесъл му триумфа в сета и подновяването на общия резултат в съревнованието.

VINTAGE Wawrinka
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР