Шампионът от 2006-та година Греъм Дот се класира за основната

...
Шампионът от 2006-та година Греъм Дот се класира за основната
Коментари Харесай

Дот и Стивънс преодоляха квалификациите на Световното, Лян с шокираща загуба

Шампионът от 2006-та година Греъм Дот се класира за главната скица на Световното състезание по снукър в Шефийлд, откакто победи англичанина Майк Дън в последния кръг на квалификациите в Английския състезателен институт в града.

40-годишният Дот, който има и два финала на Световни шампионати, с изключение на купата си, се наложи над Дън с 10-7 и ще взе участие в конкуренцията, която стартира в събота. За главната скица в Крусибъл се класира и финалистът от 2000 и 2005-та година Матю Стивънс. Уелсецът победи международния първенец от 1997 Кен Дохърти с 10-2 и по този метод ще взе участие на Световното състезание за първи път от 2015-та година насам. В Крусибъл през идващите дни ще забележим още Стивън Магуайър, Райън Дей, Джо Пери, Рики Уолдън и Джак Лисауски.

Най-шокиращият резултат от последния кръг на квалификациите пристигна от мача на Лян Уънбо и Джейми Джоунс. След като в дуела си от първия кръг китаецът бе на прага на сензацията и само пропусната черна от истинска позиция го лиши от реализирането на два оптимални брейка в един мач, то в срещата си с уелсеца Лян бе неразпознаваем и не завоюва нито един фрейм.

Дебютното присъединяване на жена в Крусибъл се отсрочва с най-малко още една година, откакто международната шампионка при дамите Н Он-Йе, която получи уайлд кард за квалификациите, загуби още в първи кръг от Матю Селт с 1-10.

Световното състезание по снукър стартира на 21 април, като сложени под номер 1 и 2 в схемата са Марк Селби и Рони О`Съливан. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР