Шампионът Нефтохимик“ постигна 12-та поредна победа в Суперлигата по волейбол

...
Шампионът Нефтохимик“ постигна 12-та поредна победа в Суперлигата по волейбол
Коментари Харесай

Нефтохимик“ с 12-ти пореден успех в Суперлигата по волейбол

Шампионът „ Нефтохимик “ реализира 12-та поредна победа в Суперлигата по волейбол при мъжете, откакто се наложи като хазаин с 3:0 гейма (26:24, 26:24, 25:20) над „ Арда “ (Кърджали), в среща от междинния 20-ти кръг.

Макар да реализираха чиста победа в геймово отношение, играчите на Найден Найденов не стигнаха по никакъв начин елементарно до триумфа, като в първите две елементи бяха затруднени оптимално от положителната игра на „ Арда “.

По-малко конспирация имаше единствено в оказалия се финален трети гейм, в който „ Нефтохимик “ пропиля стабилен задатък, с цел да разреши на гостите да се приближат на единствено две точки при 19:21.

Това обаче бе моментно разпределяне и със серия от 4:1 точки домакините от Бургас затвориха мача.

Доста по-лесна победа записа тимът на ЦСКА, който се наложи с 3:0 (25:12, 25:20, 25:18) над гостуващия му състав на „ Марек “.

В зала " Васил Симов " " алените " нямаха никакви усложнения в нито една от частите и разумно се поздравиха с бърза победа.

Смятаният за най-интригуващ мач от кръга сред тимовете на „ Хебър “ и „ Добруджа “ не се получи, откакто гостите от Добрич се постановиха с лекост с 3:0 (25:19, 25:21, 25:19).

Домакините от Пазарджик започнаха по-добре мача и поведоха в резултата в самото начало, само че гостите бързо изравниха и се стигна до 11:11.

Последваха 3 безответни точки за добруджанци, а разликата продължи да пораства, с цел да доближи 6 точки при 23:17, което реши изхода на гейма.

Във втората част „ Добруджа “ взе рано самодейността и поведе с 8:3 точки при първата техническа пауза, което разреши на гостите умерено да доиграят гейма.

Това пречупи дефинитивно съпротивителните сили на домакините и в третия гейм те още веднъж не откриха отговор за разнообразната игра в офанзива на противника си.

В последния мач от кръга, игран през днешния ден, „ Пирин “ се оправи с 3:0 (25:17, 25:22, 25:18) с гостуващия тим на „ Тетевен “.

Илиян Преспов означи 15 точки за спечелилите от Разлог, а още 12 добави Благовест Катранджиев.

В класирането „ Нефтохимик “ води със 17 победи и едвам 3 загуби, до момента в който втори е отборът на „ Монтана “ с 15 триумфа и 4 провали.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР