Шампионът на Южна Америка Чили започна с победа участието си

...
Шампионът на Южна Америка Чили започна с победа участието си
Коментари Харесай

Чили победи Камерун с 2:0 след два късни гола

Шампионът на Южна Америка Чили стартира с победа присъединяване си в Купата на конфедерациите. Един от любимците в шампионата надигра с 2:0 Камерун, въпреки че триумфът не пристигна по никакъв начин елементарно. Чилийците се нуждаеха от два късни гола в края на мача, дело на Видал и Варгас, с цел да вземат трите точки.

Очаквано огромната звезда на Чили Алексис Санчес стартира от пейката. Нападателят лекува травма, като съумя да тренира единствено един път със съотборниците си в последните дни и по тази причина селекционерът Хуан Антонио Пици реши да го остави запаса.

През първата част Чили беше доста по-активния тим, като разчиташе на скоростта на Едуардо Варгас в предни позиции. Нисичкият нападател дебнеше на ръба на засадата и непрекъснато беше издирван от съотборниците си.

В 17-ата минута Камерун имаше отличен късмет при статично състояние. Нгадьо-Нгаджу се извиси над всички при корнер и вкара, само че съдията Дамир Скомина не зачете ситуацията, поради осъществено нарушаване на Абубакар.

Чилийците разчитаха главно на ексцентрични обстановки и изненади, като на няколко пъти Артуро Видал стреляше от сериозна отдалеченост.


© Reuters

В добавеното време на първата част Чили също стигна до гол, само че и той беше анулиран. Варгас се измъкна от отбраната и осъществя, само че след видеоповторение реферите не зачетоха попадението.

Многократните повторения обаче по този начин и не убедиха, че чилийският нападател е зад последния бранител на Камерун.


© Reuters

След почивката Чили изгуби надмощието си и Хуан Антонио Пици незабавно реагира с стартирането на Алексис Санчес. Звездата на южноамериканците обаче не се включи по най-хубавия метод, като беше защитаван най-малко от двама бранители.

Контраатаките на Камерун ставаха все по-опасни, като Абубакар и Сиани постоянно тормозеха отбраната на чилийците с настоятелни пробиви.

В заключителните минути Чили хвърли всички сили в офанзива и натискът се отплати. В 81-ата минута Алексис най-сетне получи топката и малко пространство, като единствено и това чакаше. Той откри с тъкмо центриране Видал, а халфът се разписа с глава.


© Reuters

Голът пречупи съпротивата на камерунците и те смъкнаха гарда. В продължението Чили вкара втори гол, с който умъртви интригата. Алексис се откъсна от отбраната, излъга и вратаря, само че ударът му беше избит от бранител на голлинията. Все отново Варгас беше там и добави в мрежата.

Въпреки, че имаше леко съмнение и нова интервенция на видео помощник съдиите, Дамир Скомина зачете вторият гол на южноамериканците.

Утре е другият мач от група В, в който един против различен се изправят Германия и Австралия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР