Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри (33-0-1, 24

...
Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри (33-0-1, 24
Коментари Харесай

Тайсън Фюри: Дайте ми Усик! Готов съм и искам да се изправя срещу него

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри (33-0-1, 24 KO) още веднъж прикани за съединителен мач против носителя на останалите 4 трофеи в тежка категория Александър Усик. Англичанинът стори това в наличието на самия украинец, който бе пристигнал да изгледа онлайн 34-тия мач в кариерата на Циганския крал.

В него 34-годишният Фюри отбрани с лекост пояса си, нанасяйки тежки лицеви провали на кандидата Дерек Чисора (33-13, 23 KO). Изцяло английският конфликт се организира при температура към 6 градуса по Целзий пред 59 769 фенове на стадион " Тотнъм Хотспър " в Лондон.

Битката беше спряна от рефера с механически нокаут в 10-ия от плануваните 12 рунда, когато 35-годишният Чисора към този момент едвам си стоеше на краката, а дясното му око беше съвсем изцяло затворено. За Фюри това беше трета безапелационна победа против този противник след 2011 и 2014 година и общо 33-та на профиринга (вече 24 с нокаут), където остава непобеден (с едно тъждество - в първата среща от трилогията с Дионтей Уайлдър). 
 Реферът избави Чисора от тъгите против Фюри Реферът избави Чисора от тъгите против Фюри
" Дайте ми Усик! Готов съм и желая да се изправя против него без значение дали в Саудитска Арабия или отново тук в Обединеното кралство ”, разгласи въодушевеният Тайсън Фюри.

“Хайде да дадем на почитателите един първенец, едно име, едно лице. Той не е елементарен боксьор за разгадаване и чакам с неспокойствие това предизвикателство. Но в случай че по някаква причина не успеем да организираме това, тогава ще се изправя против Джо Джойс на " Уембли ”, добави Циганския крал още на кръга.

Усик и Джойс бяха край кръга късно нощес и даже след края на мача с Чисора влязоха сред въжетата. В подиуми, познати по-скоро от кеча, Фюри, Усик и Джойс си разменяха вербални закани, обградени от хора от треньорските екипи и защитата на стадиона.

И тримата са непобедени в тежка категория, като Усик (20-0, 13 КО) има шампионските колани на WBA, IBF, WBO и IBO. Джойс (15-0, 14 нокаута) пък е притежател на различната купа на WBO.

" Бих се бил първо с Усик, след това и с Джойс на " Уембли ". Хората ме питат кой ще е по-тежък противник и аз мисля, че това ще е Джойс ”, добави Фюри, не пропускайки да се заяде с някогашния международен първенец и собствен съотечественик Антъни Джошуа.

“Аз желая да се удрям с същински мъже. Усик пристигна тук и застана против мен. С AJ живеем в една и съща страна, само че да сте го виждали да направи това? В ранглистата на тежка категория има един №1 - аз, и след това още трима - Усик, Джойс и Дионтей Уайлдър. Сложете ги в шапка и теглете. Ако аз се удрям с Усик, може Джойс да се бие с Уайлдър. Ще бъде фантастично ”, приключи Тайсън Фюри.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР