Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Дионтей Уайлдър

...
Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Дионтей Уайлдър
Коментари Харесай

Уайлдър залага всичко срещу Ортис

Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Дионтей Уайлдър – Кафявия бомбардировач, има огромна уста. С думи той е кадърен да нокаутира безусловно всеки. Ако всяка негова словесна офанзива против Антъни Джошуа беше кроше в главата, до момента англичанинът трябваше от дълго време да е приспан.

След броени часове устата на Уайлдър ще замлъкне, а непобеденият боксьор ще се изправи против най-сериозния противник в своята досегашна кариера. 32-годишният американец ще се качи на кръга против различен колос, който не познава усета на провалянето – Луис Ортис (Куб). Шоуто в Бруклин, Ню Йорк (САЩ) трябваше да се организира още предходната година, само че тогава кубинецът даде позитивна допинг проба. Негова втора в кариерата му.

Цялата обстановка към позитивния тест още веднъж пробуди много мнения. Ортис получи 1-годишно наказване от Световната боксова асоциация, където той беше формален кандидат за купата на Антъни Джошуа. В същото време конкурентната организация Световен боксов съвет не наложи никаква глоба като се изключи смешната санкция от $25 000.

Въпреки подозренията в приложимост на неразрешени субстанции от страна на Ортис самочувствието на Кафявия бомбардировач е по-високо от небето. А това е напълно обикновено след 39 победи (38 с нокаут) от 39 мача. Уайлдър ще направи седма отбрана на купата, извоювана през 2015 година против Бърмейн Стивърн. Разликата с останалите дуели за купата е, че този път американецът има против себе си боксьор, от който всички се опасяват.

Ортис извървя дълъг път, до момента в който най-накрая стигне до сходна опция. От няколко години той е измежду елита, само че боксовата политика на федерациите и промоутърите не му позволяваха да се изправи против някои от първенците. 38-годишният деец дебютира през 2010-а и от този момент записа 28 победи (24 с нокаут) от 28 мача. Почти всички от неговите мачове са против противници, които не вдъхват огромен почит. Най-сериозните имена, които са преклонили глава пред мощта на Кинг Конг, са някогашният кандидат за международната купа Брайънт Дженингс и Малик Скот.

Ортис е ученик на фамозната кубинска школа. Той е някогашен народен първенец, а също така е печелил Панамериканските игри. В това отношение Уайлдър има леко преимущество поради бронзовия орден от олимпиадата в Пекин през 2008-а.

По отношение на физическите качества преимуществото ще бъде на страната на Уайлдър. Той е по-висок с осем сантиметра, само че е много по-подвижен от кандидата. Ортис компенсира с малко по-добър обхват (213 против 211 см) и доста тежки удари. Проблемът пред кубинеца е дали ще успее да ги пласира. В неговия дуел против Малик Скот ясно пролича какъв брой му е мъчно да стига преносими противници.

Уайлдър беше избран като любимец на букмейкърите, само че за него този мач може да бъде определящ за кариерата. Победата ще го утвърди с облика на най-стойностния кандидат за трона на Антъни Джошуа. Успехът ще заглуши и неговите критици, които непрестанно натъртват на обстоятелството, че американецът сортира деликатно своите кандидати.

Луис Ортис се закани, че тази среща ще бъде конфликт на два товарни влака, само че боксовият разсъдък на Уайлдър едва ли ще му разреши да тръгне на директни замени. Очакванията са американецът да заложи на пердах от далечна отдалеченост и да дебне на контраофанзива, в която да пласира своето оръжие за всеобщо заличаване – дясното кроше.

ШансовеУайлдър залага всичко против Ортисте на кубинеца са в багра от междинна и близка отдалеченост. Неговата съществена цел ще бъде сполучливо да загражда американеца. Уайлдър е показвал неустановеност, когато неговите противници са успявали да стигнат покрай него.

Този мач ще бъде следен с голям интерес от другите двама носители на пояси в категорията - Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, които ще се бият в края на месеца. Победителят от техния мач съвсем несъмнено ще се изправи против по-класния боксьор от конфликта Уайлдър – Ортис, с цел да бъде коронован новият безспорен международен първенец при най-тежките.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР