Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в средна категория Били

...
Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в средна категория Били
Коментари Харесай

Били Джо Сондърс ще защитава титлата си на 14-ти април

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в междинна категория Били Джо Сондърс (26-0, 12 KO) ще се опита да направи четвърта отбрана на колана си против англичанина Мартин Мъри (36-4, 17 KO) на 14-ти април на боксова галавечер, която най-вероятно ще се организира в "О2 Арена " в Лондон.

Сондърс за последно се качи на кръга през декември, когато господства тотално в продължение на 12 рунда над рисковия канадец Дейвид Лемьо и в този момент се е насочил към първенеца на IBF, IBO WBA и WBC Генади Головкин или динамичния мексиканец Канело Алварес, които готвят своя реванш за месец май след равенството посред им през септември предходната година.

"Мартин Мъри е добър войник и аз изпитвам почит към него, само че той стои на пътя ми и аз няма да се спра пред нищо, с цел да стана неоспорим първенец в междинна категория още тази година ", съобщи Били Джо Сондърс.

Интересен факт е, че всички четири загуби на Мъри са пристигнали точно в борби за купа. В спор за купата в междинна категория той има загуби от Феликс Стръм, Серхио Мартинез, Генади Головкин, а в спор за колана в супер-средна категория англичанинът има загуба от Артур Абрахам.

"Оценявам Били Джо Сондърс като войник, той е един от най-хлъзгавите боксьори на международната сцена и идва доста убеден след впечатляваща победа, която записа през ноември. Аз обаче също съм доста убеден и счита, че в този момент е моето време да стана международен първенец, защото това е единственото нещо, което ми остава да направя ", съобщи Мартин Мъри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР