Шампионът на Русия Спартак (Москва) загуби с 1:3 домакинството си

...
Шампионът на Русия Спартак (Москва) загуби с 1:3 домакинството си
Коментари Харесай

Баски шамар за Спартак М

Шампионът на Русия Спартак (Москва) загуби с 1:3 семейството си на Атлетик Билбао от 1/16-финалите на Лига Европа и значително се елементарни с очакванията си да направи пробив в шампионата. Вече без Ивелин Попов, който бе пратен чартърен в Рубин, " червено-белите " позволиха доста неточности в отбрана, които баските използваха.

За спартаковци това бе първи формален мач през годината и за всички почитатели на отбора бе ясно, че той не е в оптимална форма. Същото обаче се отнася и за Атлетик, който не завоюва нито един от последните си 5 дуела в испанското състезание, а също така се раздели с най-хубавия си бранител Аймерик Лапорт.

Наставникът на домакините Масимо Карера остави на пейката новото попълнение Софиан Хани, а измежду титулярите стартира лекувалият дълго време травма Роман Зобнин. Луис Адриано действаше на върха на офанзивата, Куинси Промес и Лоренсо Мелгарехо атакуваха по фланговете, а Денис Глушаков и Фернандо бяха двамата халфове с по-дефанзивни функционалности.

Наставникът на Атлетик Хосе Сиганда също заложи на 4-2-3-1, с Ариц Адурис в предни позиции и Маркел Сусаета, Раул Гарсия и Иняки Уилиямс зад него.

В груповата фаза на Шампионската лига Спартак разгроми различен испански отбор - Севиля, с 5:1, само че никой не си правеше илюзии, че през днешния ден може да се случи същото. Руснаците бяха по-активни първоначално, само че Атлетик се защитаваше добре. На два пъти бранители на баските блокираха удари на Глушаков и Промес. В 16-ата минута Глушаков опита специалитета си - мощен изстрел от далечна отдалеченост, само че Яго Ерерин избави.

Спартак видимо контролираше мача, само че гостите поведоха при първата си рискова офанзива. Това стана в 22-ата минута, когато Раул Гарсия подаде на Адурис, ветеранът се промъкна сред Иля Кутеов и Сердар Тасчъ, а след това невъзмутимо финтира Артьом Ребров и от дребен ъгъл пусна топката във вратата.
И след гола домакините продължиха да са отборът, който повече нападна. Промес постоянно се връщаше в средата на терена и действаше в ролята на " десетка ". В 32-ата минута шансът обърна тил на съветския първенец, откакто Глушаков уцели гредата.

Ситуацията стана още по-тежка за домакините в 39-ата минута. Адурис още веднъж показва головия си усет и от близко бе прецизен за 0:2. Малко преди почивката Дмитрий Комбаров центрира рисково, а Глушаков с глава стреля в навън. В добавеното време на първата част неприятно излизане на Ребров опразни вратата и Рико вкара трети гол за Атлетик, макар обезверения опит на Кутепов да почисти.

Спартак върна едно попадение в 60-ата минута с помощта на Луис Адриано. Бразилецът се възползва от композиция сред Андрей Ешченко и Глушаков, след което умерено стреля под гредата. Малко по-късно резервата Зе Луиш можеше да върне интригата, само че шутира прекомерно едва и Ерерин с лекост улови.

Четвърт час преди края Софиан Хани дебютира за Спартак, заменяйки Глушаков. Домакините изчерпаха физическите си сили и към този момент беше ясно, че Атлетик ще завоюва.

Лига Европа, 1/16-финали - първи мач:

СПАРТАК (М) - АТЛЕТИК (Б) 1:3 (0:3)
0:1 А. Адурис (22)
0:2 А. Адурис (39)
0:3 М. Рико (45)
1:3 Л. Адриано (60)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

* Реваншът в Билбао е на 22 март Лига Европа 1/16 кръг, четвъртък 15 февруари  Спартак (Москва) 1:3краен резулат  Атлетик Билбао
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР