Шампионът на Нидерландия Аякс прекрати договора на Абделак Нури, който

...
Шампионът на Нидерландия Аякс прекрати договора на Абделак Нури, който
Коментари Харесай

"Аякс" прекрати договора на излезлия от кома футболист

Шампионът на Нидерландия " Аякс " приключи контракта на Абделак Нури, който неотдавна излезе от тежката кома, в която беше в продължение на 2 години и 9 месеца. През този интервал отборът от Амстердам плащаше заплатата на футболиста, макар че той не игра за клуба.

Сега договорът е официално преустановен, като съгласно уговорка той щеше да се възобнови автоматизирано на 1 юли, оповестява " Де Телеграаф ". Според информацията представители на клуба са в контакт със фамилията на Нури в търсене на разновидности за подкрепяне.

През юли 2017 година Нури колабира по време на мача от предсезонната подготовка на " Аякс " с " Вердер " (Бремен). Тогава играчът получи сърдечна аритмия, а по-късно резултатите демонстрираха, че има трайни мозъчни увреждания, като отборът от Амстердам разгласи като " несъответстващи " взетите ограничения на терена.

Преди седмица Абдерахим, братът на Нури, разгласи че той се е събудил и към този момент комуникира с мимики с околните си. Нури е изместен с особено приспособена за потребностите му стая в своя дом, като към момента е подвластен от медицински грижи.

Той е артикул на школата на " Аякс ", като дебютира за гранда през 2015 година Халфът, който на 2 април ще навърши 23 години, беше считан за един от най-големите гении на клуба. Нури е минал през всички младежки обединения на Нидерландия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (227)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР