Шампионът на Москва Новатор спечели силния международен турнир по плажен

...
Шампионът на Москва Новатор спечели силния международен турнир по плажен
Коментари Харесай

Руският Новатор спечели международния турнир по плажен футбол във Варна

Шампионът на Москва Новатор завоюва мощния интернационален шампионат по плажен футбол Varna International Beach Soccer Cup 2018. Руснаците срещнаха през днешния ден румънския отличник Уест Дева в самобитен край, откакто двата отбора записаха по две победи до момента.

Мачът бе извънредно оспорван и забавен, като в последна сметка Новатор завоюва с 5:2. В останалите си дуели московчани биха британския първенец Силесия с 4:1 и домакинаи притежател на купата в България МФК Спартак (Варна) с 6:3. Уест Дева е на второ място в крайното нареждане, откакто надигра варненци с 6:1 и англичаните с 9:5. Шампионът на страната ни остана с бронзовите медали, откакто съумя да надиграе Силесия със 7:5 в първия ден на конкуренцията, която се организира на плажа във варненския квартал "Аспарухово ".

Освен купите, бяха раздадени и три самостоятелни наградата. Вратар №1 стана Андрей Поул от Уест Дева, съотборникът му Мачи стана голмайстор на шампионата с осем гола, от които четири със задни ножици, а Рустам Шахмелян от Новатор е MVP (най-полезен състезател).

Всички участници останаха извънредно удовлетворени от извършения шампионат и изискванията във Варна и показаха вяра следващата година той още веднъж да се организира.

Съорганизатор на проявата е Община Варна, а самият шампионат е част от акцията на града за Европейски град на спорта през 2019 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР