Шампионът на Литва Жалгирис“ (Каунас) е само на победа от

...
Шампионът на Литва Жалгирис“ (Каунас) е само на победа от
Коментари Харесай

Жалгирис“ и Фенербахче“ на крачка от Финалната четворка

Шампионът на Литва „ Жалгирис “ (Каунас) е единствено на победа от класиране за Финалната четворка в Евролигата за пръв път от 1999 година насам, когато завоюва купата, откакто победи като хазаин с 80:60 гръцкия „ Олимпиакос “.

По този метод играчите на Шарунас Ясикевичус поведоха с 2-1 победи в серията и при триумф вкъщи в четвъртък ще се класират измежду четирите най-хубави тима в шампионата.

Мачът бе решен от серия от 12:0 в интерес на литовския отбор в средата на втората четвърт, която изведе домакините с цели 17 точки напред. До почивката „ Олимпиакос “ съумя да стопи част от пасива си, само че Паулиус Янкунас означи девет следващи точки в третата четвърт, с цел да възвърне двуцифрения задатък на „ Жалгирис “.

Американецът Брандън Дейвис бе най-резултатен за спечелилите с 18 точки, а Янкунас добави 13. За „ Олимпиакос “, който позволи най-тежката си плейофна загуба от 2008 година, Василис Спанулис бе най-полезен с 14 точки.

Испанският „ Баскония “ се избави от елиминация против първенеца „ Фенербахче “, откакто завоюва третия мач от серията с 88:83 и понижи изоставането си на 1-2 победи.

Ключова за успеха на „ Баскония “ се оказа отличната пукотевица от тройката, донесла 14 точни попадения от далечна отдалеченост, а серия от 15:0 точки, 8 от тях осъществени от латвиеца Янис Тима, при започване на последната четвърт разреши на домакините да се поздравят с триумф и да запазят шансове за постигане до Финалната четворка.

Гардът Родриг Бобоа бе най-резултатен за домакините с 21 точки, а Марселиньо Уертас вкара 11. За турския отбор най-полезен бе чехът Ян Весели със 17 точки и 10 битки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР